Η Eva Mendes είναι η σύντροφος και μητέρα του παιδιού του Ryan Gosling αλλά λέω να μην σπάσετε την οθόνη του υπολογιστή για αυτό το λόγο, αντίθετα να κοιτάξετε προσεκτικά τη φωτογραφία εξωφύλλου γιατί θα διαπιστώσετε πως η ηθοποιός λανσάρει ένα τέλειο makeup look που της παίρνει ελάχιστο χρόνο να διαμορφώσει (ναι, βάφεται μόνη της).

Νέα μητέρα, ηθοποιός, σχεδιάστρια ρούχων και καλλιτεχνική διευθύντρια των Circa Cosmetics (και σύντροφος του Ryan Gosling, να μην τα ξαναλέμε), η Eva Mendes έχει αναπτύξει μια ρουτίνα μακιγιάζ των 5 λεπτών που οφείλει χάρη στην εμπειρία που έχει αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια απαιτητικού μακιγιάζ για τους ρόλους της και για τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί, αλλά και σε αυτή την έλλειψη χρόνου που προκύπτει από την εξισορρόπηση ανάμεσα σε τόσους ρόλους. Έτσι, η προετοιμασία που κάνει πριν την τεχνική είναι να βάζει τα 5 προϊόντα μακιγιάζ στη σειρά με την οποία τα χρησιμοποιεί. 

‘Είναι μια στρατιωτική ρουτίνα, κυρίες μου!’ δήλωσε η ηθοποιός σε συνέντευξη της στο InStyle ‘τα βάζω όλα σε σειρά έτσι ώστε να μπορώ να φύγω από το σπίτι σε 5 λεπτά’. Αξίζει να σημειωθεί πως η Mendes διαμορφώνει το συγκεκριμένο look ακόμα κι αν δεν χρειαστεί να φύγει από το σπίτι αφού όπως δήλωσε χαρακτηριστικά θέλει να είναι έτοιμη να αντικρίσει τον κόσμο μέσα σε 5 λεπτά!eva-mendes-makeup-2

Έτσι, τα must-have προϊόντα της Mendes είναι: foundation, κονσίλερ, lip butter, κρεμώδες ρουζ και eyeliner σε μορφή μαρκαδόρου.

Αφού δημιουργήσει τη βάση της, η Mendes εφαρμόζει την εξής τεχνική: ‘Μόλις συμβιβάστηκα με το γεγονός πως έχω μακρύ πρόσωπο, ο makeup artist μου μού πρότεινε να απλώνω το ρουζ οριζόντια στο πρόσωπο. Το τρικ είναι να τοποθετήσω το πινέλο στο ύψος της βάσης της μύτης και να εφαρμόσω το ρουζ οριζόντια και όχι με φορά προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται το μάκρος του προσώπου και τα ζυγωματικά φαίνονται πιο γεμάτα’.

Η Eva Mendes προτιμά το ρουζ σε κρεμώδη υφή που περνά σε λεπτή στρώση στο ένα μάγουλο, στη βάση της μύτης και μετά στο άλλο μάγουλο ‘Μην παραλείπετε τη μύτη. Είναι ένα τρικ για να δείχνει το μακιγιάζ πιο ενιαίο, φυσικό, σαν να έχετε αρπάξει λίγο τον ήλιο’ συμβούλευσε η ηθοποιός. ‘Αυτό το τρικ πραγματικά με έσωσε, έχει τεράστια διαφορά που φανερώνεται στις φωτογραφίες’ συμπλήρωσε.

Το μακιγιάζ ολοκληρώνεται με cat eye look στα μάτια (μάθε όλα τα στυλ, κάνοντας κλικ εδώ) και glossy ροδακινί χρώμα στα χείλη.

Το συγκεκριμένο makeup look είναι ιδανικό για γυναίκες με σταρένια/σκούρα επιδερμίδα αλλά και για γυναίκες με λευκή επιδερμίδα που θέλουν ένα πολύ φυσικό μακιγιάζ με έμφαση στα μάτια. Επίσης, το τρικ της Mendes με την οριζόντια τοποθέτηση του ρουζ στα ζυγωματικά είναι καλό να γίνει “ευαγγέλιο” για όλες τις γυναίκες με μακρύ πρόσωπο.

Ιδού και τα προϊόντα που σας προτείνουμε για την αντιγραφή του makeup look της Eva Mendes: