Όταν οι φίλες μου με ρώτησαν ποιες είναι τάσεις στο μακιγιάζ για την Άνοιξη του 2014 και ανάμεσα στις απαντήσεις που έδωσα ήταν και το πορτοκαλί κραγιόν τις περισσότερες φορές εισέπραξα έναν μορφασμό προβληματισμού. Η αλήθεια είναι πως και εγώ είχα τις ίδιες επιφυλάξεις πριν δοκιμάσω για πρώτη φορά πορτοκαλί κραγιόν αλλά στη συνέχεια έγινε ένα με τα χείλη μου για όλο το περσινό καλοκαίρι.

Οι οίκοι Donna Karan για τη συλλογή της DKNY, John Galliano, DSquared2, Prabal Gurung και Rag & Bone παρουσίασαν makeup looks με πρωταγωνιστή το πορτοκαλί κραγιόν. Συνήθως τα μάτια όπως και τα ζυγωματικά είναι σχεδόν άτονα ενώ η επιδερμίδα διατηρεί μια φυσική λάμψη.

Μπορεί να διστάζετε και να περιμένετε να δοκιμάσετε το πορτοκαλί κραγιόν μόλις η επιδερμίδα σας μαυρίσει αρκετά αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο (εγώ έτσι κι αλλιώς δεν μαυρίζω ποτέ). Το πορτοκαλί μπορεί να είναι κοντά στην απόχρωση του ροδακινί ή πιο βαθύ και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πειραματιστείτε μαζί του κρατώντας “χαμηλούς τόνους” στο υπόλοιπο makeup look. Ειδικά, χρησιμοποιήστε με μέτρο την τερακότα μπορεί να κάνει έναν πολύ ταιριαστό συνδυασμό με το πορτοκαλί κραγιόν αλλά το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει αφύσικο.

Ιδού οι δικές μας προτάσεις για πορτοκαλί κραγιόν που θα βρείτε στην αγορά: