Γεννήθηκες με το λεγόμενο πρόσωπο “Φεγγάρι” που είναι όντως τόσο λαμπερό και σε κάνει τόσο γλυκιά αλλά να, το πρόσωπο με γωνίες έχει άλλη αρχοντιά και ναι, όντως φαίνεται πιο αδύνατο.

Η πιο διαδεδομένη μέθοδος για “κοψίματα” στο πρόσωπο είναι το contouring (σκιάσεις). Eκτός όμως από τη συγκεκριμένη τεχνική του μακιγιάζ μπορείς να δώσεις κι άλλες γωνίες στο πρόσωπο, αρκεί να εφαρμόσεις τα ακόλουθα tips:

Το ιδανικό σχήμα φρυδιών

Τα φρύδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στο σχήμα του προσώπου. Τα τοξωτά φρύδια ανυψώνουν την περιοχή των ματιών χαρίζοντας μάκρος σε ένα στρογγυλό πρόσωπο. Το ιδανικό σχήμα είναι εκείνο που έχει αιχμηρή αρχή και που κορυφώνεται το τόξο του στο μέσο του βλεφάρου.

Chrissy Teigen

Chrissy Teigen

makeup-trick-round-face-1a

Σε αυτή την περίπτωση το μολύβι των φρυδιών είναι ο καλύτερος σας φίλος.makeup-trick-round-face-1b

BrowSatin της Maybelline NY: Μολύβι φρυδιών & πούδρα γεμίσματος σε 1 προϊόν

BrowSatin της Maybelline NY: Μολύβι φρυδιών & πούδρα γεμίσματος σε 1 προϊόν

H ιδανική γωνία με τη σκιά

Το μακιγιάζ των ματιών είναι καλό να επεκτείνεται στην εξωτερική γωνία του άνω βλεφάρου έτσι ώστε να διαμορφώνει επιπρόσθετες γωνίες στο πρόσωπο. Το μυστικό είναι να βρεις τη νοητή γραμμή που ενώνει το τέλος του βλεφάρου με την άκρη του φρυδιού, έχοντας για βοήθεια τη λαβή ενός πινέλου μακιγιάζ. Στο σημείο εκείνο θα πρέπει να σχηματιστεί η γωνία με τη σκιά.makeup-trick-round-face-2b

Cara Delevingne

Cara Delevingne

Το ιδανικό σχήμα με το eyeliner

To έντονο cat eye look με τη χοντρή γραμμή eyeliner είναι το πιο κατάλληλο για ένα στρογγυλό πρόσωπο. Η χοντρή γραμμή του eyeliner και η έντονη άκρη δίνουν κι άλλες γωνίες στο πρόσωπο, ενώ σε ένα στρογγυλό πρόσωπο η χοντρή γραμμή φαίνεται λιγότερο επιθετική λόγω του μεγάλου μετώπου και των ζυγωματικών.

Adele

Adele

makeup-trick-round-face-3