Αν είχες μια μηχανή του χρόνου σε ποιες περιόδους θα ήθελες να σταματήσεις για να δημιουργήσεις εντυπωσιακά μακιγιάζ και να εμπνευστείς για τον τρόπο που χρησιμοποιείς το μακιγιάζ τώρα; Η Lisa Eldridge όπου είναι make up artist αποφάσισε να κάνει ένα αρκετά ιδιαίτερο video ενημερώνοντας για τις τάσεις της κάθε εποχής ξεκινώντας από την Αίγυπτο και φτάνοντας μέχρι σήμερα.

Στην Αίγυπτο οι γυναίκες αφιέρωναν αρκετό χρόνο για να φτιάξουν τα καλλυντικά τους ενώ φυσικά τα έντονα μάτια τα οποία δημιουργούσαν ήταν η ολική μεταμόρφωση τους. Επιπλέον ήταν ο πρώτος λαός που ξεκίνησε τον καλλωπισμό.

Φτάνοντας στην Αρχαία Ελλάδα, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν φυτά και φρούτα για το καθημερινό τους μακιγιάζ ενώ πούδρα και έντονα φρύδια ήταν σύνηθες φαινόμενο για την εποχή.

Στο Μεσαίωνα δεν υπήρχε γυναίκα οποιασδήποτε τάξης όπου δεν χρησιμοποιούσε καλλυντικά. Στόχος όμως ήταν η λαμπερή επιδερμίδα.

Στη Βενετία από την άλλη οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν τοξικά υλικά για το μακιγιάζ τους ενώ τα κόκκινα μάγουλα ήταν σήμα κατατεθέν της καλής υγείας. Φυσικά τα καλλυντικά ήταν προνόμιο των πλουσίων κυριών.

Στον Διαφωτισμό το ρουζ ξεχώριζε τις κυρίες από τις γυναίκες των κατώτερων τάξεων.

Αν ζούσες στη Βικτωριανή εποχή θα έπρεπε να τσιμπάς τα μάγουλα σου για να αποκτήσεις χρώμα. Φυσικό μακιγιάζ δηλαδή με όλη του την έννοια.

Όταν τα καμπαρέ στα τέλη του 19ου αιώνα είχαν τη τιμητική τους το μαύρο μακιγιάζ γίνεται σήμα κατατεθέν της εποχής καθώς υποδήλωνε μυστήριο.

Φτάνοντας στη σημερινή εποχή ο πειραματισμός του μακιγιάζ είναι κάτι καθημερινό για τις γυναίκες. Μπορούν να φορέσουν από ένα έντονο κραγιόν ή να κάνουν έντονα τα μάτια τους. Μπορούν ακόμη να μη χρησιμοποιήσουν καθόλου μακιγιάζ δείχνοντας πως οι καιροί αλλάζουν αλλά πάντα με την συμφωνία των προηγούμενων εποχών.