Ξυπνάτε κι εσείς κάτι πρωινά σαν να είχατε το χέρι στην πρίζα; Θυμίζουν τα μαλλιά σας πιο πολύ μπάλα από ξεραμένο άχυρο; Αποφεύγετε το τακτικό λούσιμο για να αποφύγετε και το μαρτύριο του ξεμπερδέματος; Ναι σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στην ζωή τους το γνωστό φαινόμενο της ανακατωσούρας στα μαλλιά. Τα μακριά μαλλιά είναι ωραία και για πολλούς σέξι, ωστόσο συνοδεύονται από το μαρτύριο του ξεμπερδέματος. Είτε είναι σγουρά είτε ίσα υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει όλες μας να ακολουθούμε.

Καταρχάς τα μαλλιά μπερδεύονται πάρα πολύ όταν δεν είναι υγιή. Δεδομένου ότι η τρίχα ταλαιπωρείται πάρα πολύ από το καθημερινό styling είναι και λογικό να είναι πιο άγρια. Οι ανταύγειες, η ντεκαπάζ, η βαφές, το πιστολάκι και τα προϊόντα styling κάνουν την τρίχα… τριχιά! Για να αποφύγετε το πολύ έντονο μπέρδεμα φροντίστε η τρίχα σας να είναι υγιείς και όσο το δυνατόν ενυδατωμένη, ειδικά τον χειμώνα που η χαμηλή θερμοκρασία την ξεραίνει. Δώστε βάση στα προϊόντα ενυδάτωσης και αναδόμησης της τρίχας όπως είναι οι μάσκες μαλλιών και τα conditioner. Προτιμήστε κάτι που έχει ως βασικό συστατικό το μετάξι, όπως είναι η μάσκα μαλλιών silk repair της Lorvenn.

silk

 

Μάσκα Silk Repair, Lorvenn περίπου στα 16 €

Μια έξυπνη τεχνική είναι να ξεμπερδεύετε τα μαλλιά σας πριν από κάθε λούσιμο ειδικά αν είναι σγουρά. Κατά το λούσιμο η τρίχα τεντώνεται με αποτέλεσμα να μπερδεύεται πιο εύκολα, αν πριν το λούσιμο αφιερώσετε λίγο χρόνο να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, η χτένα δεν θα γίνει ο εχθρός μετά από το μπάνιο. Επίσης η χρήση ενός σπρέι για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών μετά το λούσιμο θα κάνει την ζωή σας πιο εύκολη. Ένα πολύ καλό προϊόν γι αυτή τη δουλειά είναι το Elvive Extraordinary Dry Oil, L’Oreal Paris που κρατάει τα μαλλιά ενυδατωμένα χωρίς να τα βαραίνει.

oil

Εικόνα 2 Elvive Extraordinary Dry Oil, L’Oreal Paris, στα 9.99 €

Τέλος η βασική συμβουλή που μας δίνουν οι κομμωτές όταν πρόκειται για το ξέμπλεγμα των μαλλιών είναι να ξεκινάμε την διαδικασία με μια χτένα με αραιά δοντάκια και να συνεχίζουμε με μία με πιο πυκνά. Η χρήση της βούρτσας σπάει την τρίχα με αποτέλεσμα να κόβονται τα μαλλιά και να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο το ξεμπέρδεμα τους. Σημαντικό είναι όταν ξεμπερδεύουμε τα μαλλιά μας να το κάνουμε κρατώντας τα από την βάση και τραβώντας προς τα κάτω για να ελαχιστοποιούμε τον πόνο και να μην τα ξεριζώνουμε. Γενικότερα, επιλέξτε προϊόντα με βάση τις ανάγκες των μαλλιών σας, πάντα με την συμβουλή ενός ειδικού.

gomenaki