Κάθε χρόνο η δεύτερη Παρασκευή του Οκτώβρη έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού. Το αυγό αποτελεί μια πολύ ωφέλιμη τροφή για τον οργανισμό και δεν λείπει από τα προγράμματα ισορροπημένης διατροφής αλλά δεν είναι ευρέως γνωστό πως προστατεύει την τρίχα από το σπάσιμο ενώ παράλληλα χαρίζει και λάμψη στα μαλλιά.

Έτσι, μια μάσκα μαλλιών που ενδείκνυται για ξηρά και εύθραυστα μαλλιά με ψαλίδα, είναι η ακόλουθη:

Μάσκα μαλλιών με αυγό, μέλι και ελαιόλαδοegg-honey-hair-mask

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκος αυγού

Αναμιγνύετε το μέλι, το ελαιόλαδο και τον κρόκο του αυγού σε ένα μπολ. Πάρτε μικρές ποσότητες από τη σπιτική μάσκα και απλώστε την σε κάθε τούφα ξεχωριστά. Κάντε μασάζ στη ρίζα των μαλλιών για μερικά λεπτά. Κρατήστε τη μάσκα στα μαλλιά για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε με σαμπουάν. Επαναλάβετε την θεραπεία με τη μάσκα κάθε εβδομάδα για να δείτε θεαματικά αποτελέσματα στη μείωση της ψαλίδας.

Το πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και καλά λιπαρά αυγό αποτελεί το ιδανικό συστατικό για μία σπιτική μάσκα μαλλιών για ενίσχυση του όγκου. Θα χρειαστείτε:Creamy-Yogurt-Soup-Egg

1 αυγό

1/2 κούπα γιαουρτιού

Σε ένα μπολ χτυπάτε το αυγό. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σου και τυλίξτε τα με μία πετσέτα. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30΄και λούστε τα μαλλιά σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία 1 φορά την εβδομάδα.