Η υγεία του δέρματος είναι συνδεδεμένη με την ομορφιά, αν θέλετε το δέρμα σας να είναι σωστά ενυδατωμένο και η όψη του πιο φυσική αρκεί να ακολουθήσετε αυτές τις μικρές συμβουλές από τους ειδικούς.

Η αλλαγή της μαξιλαροθήκης που κοιμάστε πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα, αυτό γιατί στην μαξιλαροθήκη ακουμπάει το πρόσωπο μας και ο αριθμός από βακτήρια που μπορεί να φιλοξενεί είναι αρκετός για μικρές τοπικές μολύνσεις στο δέρμα.

Εικόνα 1 Μαξιλαροθήκες

Το πλύσιμο των πινέλων είναι κάτι που πολλές γυναίκες ξεχνάνε να κάνουν. Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να πλένονται τα πινέλα ειδικά αυτά που χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση. Όπως και με τις μαξιλαροθήκες έτσι και τα πινέλα μπορεί να είναι εστία μόλυνσης για το δέρμα. Αν πλένετε τα πινέλα σας μια φορά την εβδομάδα θα δείτε διαφορά και στην υγεία του δέρματος αλλά και στην εφαρμογή του προϊόντος με αυτά.

Εικόνα 2 Πλύσιμο πινέλων

Πολλές φορές μετά από μια κουραστική ημέρα ή μια βραδινή έξοδο παραλείπουμε να πλύνουμε το πρόσωπο μας και πέφτουμε για ύπνο έτσι. Με αυτόν τον τρόπο όλο το make up, όλη η σκόνη και τα βακτήρια από την ημέρα μένουν στο δέρμα και φράζουν τους πόρους. Μια εύκολη λύση είναι να έχετε υγρά μαντηλάκια τα οποία θα σας διευκολύνουν τουλάχιστον να καθαρίσετε το δέρμα σας πριν τον ύπνο.

Εικόνα 3 Πλύσιμο Προσώπου

Βάλτε μια ρουτίνα στην περιποίηση και ενυδάτωση του δέρματος. Οι ειδικοί προτείνουν όταν επιλέγουμε προϊόντα για την ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μας να τα κρατάμε τουλάχιστον τρεις μήνες πριν τα αλλάξουμε έτσι ώστε να προλάβουμε να δούμε αποτελέσματα από την δράση τους.

Εικόνα 4 Ρουτίνα περιποίησης  προσώπου

Δεν ξεχνάμε να πίνουμε νερό! Το νερό όπως συστήνουν διαιτολόγοι, δερματολόγοι και γιατροί είναι το βασικό στοιχείο του οργανισμού μας. Ένα δέρμα αφυδατωμένο δεν μπορεί να είναι υγιές. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό καλό θα ήταν να ξεκινήσετε την άμεση ενυδάτωση του οργανισμού σας και θα δείτε τεράστια διαφορά στο δέρμα σας μέσα στις πρώτες εβδομάδες.

Μια κακιά συνήθεια είναι να πειράζουμε τα σπυράκια στο πρόσωπο όταν βγαίνουν. Με αυτόν τον τρόπο όμως μολύνουμε την περιοχή και μπορεί να μεταφέρουμε την μόλυνση και σε άλλα σημεία του δέρματος και χωρίς να το καταλάβουμε να γεμίσουμε σπυράκια στο πρόσωπο. Είναι μια κακιά συνήθεια που πρέπει να αντισταθείτε, αν καθαρίσετε την περιοχή και εφαρμόσετε ειδικά σκευάσματα για την καταπολέμηση της ακμής θα απαλλαγείτε από τα σπυράκια πολύ πιο γρήγορα απ όσο φαντάζεστε!

Τέλος, όταν εφαρμόζετε προϊόντα στο πρόσωπο, αφήστε κάθε προϊόν να καθίσει στο δέρμα, να απορροφηθεί σωστά και μετά εφαρμόστε το επόμενο. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προστατεύοντας παράλληλα το δέρμα σας.

Εικόνα 7 Μακιγιάζ