Ο μήνας Νοέμβριος έχει πλέον συνδεθεί με το κίνημα Movember. Το Movember (σύνδεση του Mo, προσωνύμιο του μουστακιού στην Αυστραλία και του November) είναι μία ετήσια φιλανθρωπική κίνηση, που ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον μήνα Νοέμβριο, όπου άντρες όλων των ηλικιών (γνωστοί και ως Mo Bros) σε όλο τον κόσμο, ξυρίζονται την 1η Νοεμβρίου και μετά για τις υπόλοιπες 30 ημέρες αφήνουν μουστάκι.
Ο στόχος αυτής της παγκόσμιας εκστρατείας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για και έρευνες σχετικές με ανδρικές ασθένειες και ειδικά για τον καρκίνο του προστάτη.

Kατά καιρούς, οι πιο γοητευτικοί πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ έχουν αφήσει ένα πιο «παραδοσιακό» μουστάκι είτε από άποψη, είτε για τις ανάγκες κάποιου ρόλου.

Επίσης, πολλοί hipsters άφησαν μουστάκι για να δείξουν την αμφισβήτηση τους ενάντια στην επιτήδευση της μόδας.

Hipster style

Hipster style

Hipster style

Hipster style

Όποιος κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο αφήσατε ή αφήνετε μουστάκι, παραδοσιακό/χιπστερικό στυλ ή μέσα στο πλαίσιο του κινήματος Movember, παρακάτω θα βρείτε μερικά χρήσιμα tips περιποίησης για το μουστάκι σας:

  • Πριν πιάσετε το ξυράφι, καλό είναι να απλώσετε μια μαλακτική λοσιόν που μαλακώνει τις τρίχες και προλειαίνει το έδαφος (δέρμα) για την κοφτερή λεπίδα.
  • Σε περίπτωση κοψίματος, βρέξτε μια πέτρα Alum και περάστε την απαλά πάνω από την πληγή (τη βρίσκετε στα φαρμακεία). Η συγκεκριμένη πέτρα έχει αιμοστατική, επουλωτική, αντισηπτική και ενυδατική δράση.
  • Γενικά, είναι σημαντικό στο τέλος του ξυρίσματος να απλώνετε στο δέρμα ένα aftershave (λοσιόν ή balsam) με αντισηπτική δράση προκειμένου να μην κλείνουν οι πόροι.
  • Για να δώσετε σχήμα στο μουστάκι σας, απλώστε μικρή ποσότητα από κερί μαλλιών στις άκρες των δακτύλων σας. Η συμβουλή βέβαια είναι χρήσιμη αν έχετε μακρύ και παχύ μουστάκι.
  • Τέλος, για να διατηρήσετε το μουστάκι σας απαλό και μαλακό (να φιλάτε με άνεση και τις κυρίες) απλώστε λίγη μάσκα μαλλιών για ενυδάτωση.MOVEMBER-1