Οmbré, ένας όρος στο hair styling που εμφανίστηκε πριν από μερικά χρόνια και που σίγουρα θα αργήσουμε να ξεχάσουμε. Το hair look που αγαπήσαμε, εξελίσσεται και αυτές είναι οι πιο φρέσκες τάσεις του:

Το Bob κούρεμα συναντά το multi-colored ombré

Το νέο στιλιστικό μονοπάτι χάραξε η Kate Mara, που έγινε γνωστή μέσα από το δημοφιλές σήριαλ House of Cards και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία Fantastic Four. H Mara αποτελεί την κλασσική περίπτωση καστανής που ήθελε να γίνει ξανθιά αλλά όχι πολύ ξανθιά.

H Kate Mara πριν την αλλαγή στα μαλλιά της

H Kate Mara πριν την αλλαγή στα μαλλιά της

Αφού ενέδωσε στη γοητεία της τάσης του ασύμμετρου Bob haircut, τόλμησε ένα τολμηρό ombré look στο οποίο διακρίνουμε τέσσερις διαφορετικούς τόνους.

Το ombre hair look της Kate Mara

Το ombre hair look της Kate Mara

Γιατί το ombré πετυχαίνει σε αυτό το μήκος μαλλιών;

Ενώ το ombré συνήθως απαιτεί μακριά μαλλιά, έτσι ώστε να υπάρχει αρκετό μήκος ώστε να εκτείνεται όλη η διαβάθμιση του χρώματος, στην περίπτωση της Mara το ombré δείχνει υπέροχο γιατί τα μαλλιά της έχουν ελαφρύ κυματισμό.

Γενικά, το ombré hair look δείχνει πιο φυσικό και λιγότερο “στημένο” σε κυματιστά μαλλιά.

H Drew Barrymore από τις πρώτες που δοκίμασαν το ombre hair look

H Drew Barrymore από τις πρώτες που δοκίμασαν το ombre hair look

Αν σας γοητεύει η ιδέα ενός πιο “μόνιμου” beach hair look δεν έχετε παρά να εμπιστευθείτε την πρωτοποριακή υπηρεσία Beach Waves L’Oréal Professionnel η οποία εξελίσσεται στο κομμωτήριο σε 5 στάδια και δημιουργεί απαλά κυματιστά μαλλιά παραλίας με όγκο και διάρκεια έως και 8 εβδομάδες. Η υπηρεσία διατηρεί το σεβασμό για τα μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες.

Τα προϊόντα της υπηρεσίας Beach Waves της L'Oréal Professionnel

Τα προϊόντα της υπηρεσίας Beach Waves της L’Oréal Professionnel

Πως ακριβώς λειτουργεί η Beach Waves υπηρεσία:

Ο κομμωτής λούζει τα μαλλιά και στεγνώνει με μια πετσέτα. Εφαρμόζει την περιποίηση Pro-Keratin Powerdose ή τηνPresifon Advanced και δημιουργεί τα χωρίσματα πριν εφαρμόσει τα ειδικά ρόλευ B-Wavers (8 με 15 για ένα κεφάλι). Στην συνέχεια εφαρμόζει τη λοσιόν για φυσικά ή ευαισθητοποιημένα μαλλιά για να δημιουργήσει το επιθυμητό κυματιστό look. Το προϊόν ενεργεί για 10 με 15 λεπτά κάτω από μια πλαστική μεμβράνη.

Τα ρόλευ της υπηρεσίας Beach Waves

Τα ρόλευ της υπηρεσίας Beach Waves

Στη συνέχεια ξεβγάζει τα μαλλιά και εφαρμόζει το φιξάρισμα που “απομνημονεύει” τους κυματισμούς. Μετά από ένα μασάζ και το τελικό ξέβγαλμα, ο κομμωτής στεγνώνει τα μαλλιά και δημιουργεί το τελικό look.

Αν πάλι θέλετε να έχετε τη δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα στα κυματιστά και τα ίσια μαλλιά δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το ανάλογο σπρέι. Ο hair stylist Anthony Turner δημιούργησε το εφέ παραλίας που βλέπουμε στην Kirsten Dunst, χρησιμοποιώντας το spray Beach Waves από την σειρά Wild Stylers της Tecni. ART δουλεύοντας σε τούφες από τις ρίζες έως και τις άκρες.

To beach wave hair look της Kirsten Dunst

To beach wave hair look της Kirsten Dunst

‘’Για εγγυημένο όγκο σας συνιστώ να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το κεφάλι προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για να δώσετε όγκο στις ρίζες. Για extra νεύρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεσαίο σίδερο για μπούκλες που θα σας δώσει το επιθυμητό εφέ.”, σημείωσε ο hair stylist.

Tecni.Art Beach Waves spray της σειράς Wild Stylers από τη L'Oréal Professionnel

Tecni.Art Beach Waves spray της σειράς Wild Stylers από τη L’Oréal Professionnel

Η άλλη τάση στο  ombré hair look είναι το παιχνίδι με τους βιολετί και κόκκινους τόνους.

Ombre hair look σε κόκκινους τόνους

Ombre hair look σε κόκκινους τόνους

Αν σας γοητεύει τόσο το ombré όσο και οι ψυχροί πορφυροί τόνοι (οι οποίοι επιστρέφουν ως τάση) τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε με τυφλά μάτια τις νέες αποχρώσεις της βαφής που μας έκανε να ξεχάσουμε την αμμωνία χάρη στο ODS (Oil Delivery System), της INOA Carmilane.

INOA Carmilane της L'Oréal Professionnel

INOA Carmilane της L’Oréal Professionnel

Μετά από 8 χρόνια έρευνας και 15 κατατεθειμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα εργαστήρια της L’Oréal παρουσιάζουν ένα νέο μοναδικό χρωστικό. Περιέχει Carmilane, ένα νέο χρωστικό που προσφέρει μοναδική ένταση χρώματος και διάρκεια. Προσφέρει ένα βαθύ, ψυχρό, έντονο και εξατομικευμένο χρώμα. Το μέγεθος του χρωστικού Carmilane είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα χρωστικά και δίνει μια εντελώς νέα διάσταση σε αυτή την οικογένεια των αποχρώσεων. Το χρώμα έχει πλέον μεγάλη διάρκεια καθώς οι χρωστικές είναι καλύτερα σταθεροποιημένες στο εσωτερικό της τρίχας. Επιπλέον, αυτή η βαφή καλύπτει 100% τα λευκά μαλλιά. Το νέο χρωστικό δημιουργεί νέα δεδομένα για την INOA Carmilane και τη L’Oréal Professionnel.

Με την INOA Carmilane, τα κόκκινα δεν ήταν ποτέ τόσο ψυχρά, έντονα, πορφυρά και με μεγάλη διάρκεια και ιδανικά για τολμηρά ombré hair looks.

Οι αποχρώσεις της ΙΝΟΑ Carmilane

Οι αποχρώσεις της ΙΝΟΑ Carmilane

Tέλος, αν νομίζατε πως η εξέλιξη του ombré hair look σταματά εδώ, κάνετε λάθος καθώς τα νέα από τα στρατόπεδα τεχνικής αναφέρουν πως η επόμενη τάση είναι το ponytail ombré, όπου ο κομμωτής θα μαζεύει τα μαλλιά σε μια αλογοουρά και θα αλλάζει τον τόνο μόνο στις άκρες της κοτσίδας. Stay tuned!