Όταν σπούδαζα (Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία) οι καθηγητές μας τόνιζαν πως δύο σημεία θα έπρεπε να είναι πάντοτε άψογα πάνω μας: το χαμόγελο και τα νύχια μας.

Τα περιποιημένα νύχια αποτελούν αναμφίβολα ένα από τα πιο στοιχεία της γενικής μας εικόνας. Τι γίνεται όμως όταν το μανικιούρ μετατρέπεται σε τέχνη; Σε μια σεζόν (Φθινόπωρο-Χειμώνας 2013-14) που κυριαρχούν κλασσικές μονοχρωμίες, μαύρα και κόκκινα αλλά και διάφανα νύχια κάποιοι σχεδιαστές αποφάσισαν να εξαντλήσουν την εκκεντρικότητα τους στα σχέδια των νυχιών.

Στολίσματα, υφές, τυπώματα, μοτίβα, εφέ του ντένιμ και του δέρματος όλα είχαν θέση στα fashion shows.

Οπαδοί των στολιδιών οι Kate Spade, Libertine και Nicholas K που έντυσαν με καρφιά, πετράδια και χρυσόσκονη τα νύχια των μοντέλων τους.

Λάτρεις της δαντέλας οι Ruffian και Houghton που έπαιξαν με τις υφές στο μανικιούρ ενώ η Vivienne Westwood επέλεξε ζωηρές αποχρώσεις για τα ombre σχέδια στα νύχια των μοντέλων της.

Η λεπτομέρεια που έκανε τη διαφορά στα περισσότερα σχέδια: Η βάση αποτελείται από ματ βερνίκι νυχιών.

Δεν ξέρω αν θα τολμούσατε τις συγκεκριμένες τάσεις, σε κάθε περίπτωση θυμηθείτε πως ακόμα και το κλασσικό μαύρο χρώμα εξελίχθηκε. Επομένως, μπορείτε να είστε πάντα λίγο πιο συντηρητική και μοντέρνα ταυτόχρονα.