Η λεία και τέλεια επιδερμίδα είναι το όνειρο κάθε γυναίκας. Αλλά η αποτρίχωση πολλές φορές κρύβει πολλούς κινδύνους που δεν είχες φανταστεί. Και οι ειδικοί έχουν για σένα τα tips που πρέπει να γνωρίζεις οπωσδήποτε πριν κάνεις αποτρίχωση.

Σκέψου την αποτρίχωση στο σπίτι

Αν κάνεις αποτρίχωση στο σπίτι, τότε οι πιθανότητες να πάθεις κάποια μόλυνση είναι πολύ λιγότερες από ότι σε ένα κέντρο αισθητικής. Γιατί; Προφανώς επειδή εσύ γνωρίζεις καλύτερα αν είναι καθαρό το μέρος σε αντίθεση με ένα κέντρο αισθητικής, το οποίο έχει περιορισμένο χρόνο να εξυπηρετήσει πολύ κόσμο.

Μην ξεχνάς να κάνεις έρευνα για το κέντρο που θα επισκεφτείς

Είναι το αντίστοιχο review που κάνεις για να δεις μια ταινία στο σινεμά. Ρώτα μια γνωστή σου που έχει επισκεφτεί το κέντρο αισθητικής και όταν νιώσεις σίγουρη από τις κριτικές που έχεις μάθει, τότε και μόνο να προχωρήσεις σε επίσκεψη εκεί.

Απόφυγε την απολέπιση

Αμέσως πριν την αποτρίχωση μην κάνεις απολέπιση στην περιοχή. Θα αποδυναμώσεις αισθητά τις φυσικές άμυνες που έχει το δέρμα σου και όταν θα κάνεις αποτρίχωση οι πιθανότητες για κάποιον άσχημο ερεθισμό θα είναι πάρα πολλές.

Μην κλείσεις ραντεβού μια εβδομάδα πριν την περίοδό σου

Μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει ο κύκλος σου, το σώμα σου είναι πολύ πιο ευαίσθητο στον πόνο. Η κατάλληλη εποχή είναι τις δυο πρώτες εβδομάδες του κύκλου σου.

Μην πας γυμναστήριο μετά την αποτρίχωση

Ο ιδρώτας αυξάνει το ρίσκο μόλυνσης και της εξάπλωσης των βακτηριδίων πάνω στην αποτριχωμένη περιοχή. Το ίδιο συμβαίνει και με τις στενές φόρμες. Καλό θα ήταν να πας γυμναστήριο τουλάχιστον 24 ώρες μετά.

Μίλα με έναν ειδικό αν πονάς

Σε περίπτωση που περάσουν 24 ώρες και η αποτριχωμένη περιοχή πονάει ακόμα, τότε θα πρέπει να μιλήσεις με έναν γιατρό γιατί ίσως έχεις μολυνθεί.