Το καλοκαίρι αλλάζουν όλα. Η χαλαρή μας διάθεση και οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν το στυλ, από το ντύσιμο μέχρι το μακιγιάζ και το hair styling. Επειδή λοιπόν βρισκόμαστε στο ξεκίνημα της θερινής σεζόν, σκεφτήκαμε να ζητήσουμε από τον «Ειδικό» απαντήσεις για τις τάσεις στο καλοκαιρινό hair styling αλλά και για τη φροντίδα των μαλλιών. Όπου «Ειδικός» βάλτε τον από το Μάρτιο του 2014  «Κ Ambassador» για την Kérastase στην Ελλάδα, καταξιωμένο hair stylist, Σταμάτη Καραΐσκο (Sadhu Hair).

O Σταμάτης Καραΐσκος

O Σταμάτης Καραΐσκος

Με το festival style με τις boho αναφορές να αποτελεί δυνατό hair trend για το καλοκαίρι του 2015, ποια hair looks θα προτείνατε για το συγκεκριμένο στυλ;

Οι 70’s επιρροές αποτελούν ένα δυνατό hair trend για το καλοκαίρι του 2015. Organic μαλλιά χωρίς χρήση θερμικών εργαλείων, hair styles που αναδεικνύονται από το φυσικό σχήμα των μαλλιών και πλεξούδες (braids) σε διάφορες εκδοχές. Επίσης, οι υφές γίνονται dusted, αλλά και αξεσουάρ των μαλλιών, όλα παραπέμπουν στα 70’s.

Το νέο It Girl, Kendall Jenner στο Coachella Fesival

Το νέο It Girl, Kendall Jenner στο Coachella Fesival

Στο fashion show της Marissa Webb είδαμε της  πλαϊνής messy πλεξούδας που είναι ανέμελη και ιδανική για boho style. Ποια βήματα θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε για να την υιοθετήσουμε;

Marissa Webb Spring-Summer 2015

Marissa Webb Spring-Summer 2015

Η πλαϊνή χωρίστρα που έρχεται από πίσω προς τα μπρος είναι ένα καθαρά boho style που αγγίζει γλυκά τα 3/4 του μετώπου κ μπορεί να πιάνεται πίσω από τα αυτιά.
Τα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για να την πετύχουμε είναι να κάνουμε τη χωρίστρα από την κορυφή ως το κρόταφο, κι έπειτα χτενίζουμε τα μαλλιά προς την αντίθετη πλευρά και τα στερεώνουμε με ένα τσιμπιδάκι αν είναι κοντά, ή πίσω από τα αυτιά αν είναι πιο μακριά. Στη συνέχεια στεγνώνουμε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας το προϊόν Matérialiste της Kérastase, το οποίο δίνει όγκο και σώμα στα μαλλιά και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουμε το απόλυτο messy hair.

Matérialiste της σειράς Couture Styling της Kérastase

Matérialiste της σειράς Couture Styling της Kérastase

Ποια άλλα hair looks μπορούμε να πετύχουμε με το Matérialiste;

Το Μatérialiste είναι ένα προϊόν ιδανικό για messy hair και κυρίως όταν θέλουμε όγκο. Μπορούμε να δημιουργήσουμε εκπληκτικές κοτσίδες, τις οποίες εάν τις χαλάσουμε επιτηδευμένα μπορούμε να επιτύχουμε έναν εντυπωσιακό όγκο στο χτένισμα.

Talbot Runhof Spring-Summer 2015

Talbot Runhof Spring-Summer 2015

Τι συμβουλές θα δίνατε στις γυναίκες για τη φροντίδα των μαλλιών τους τούς καλοκαιρινούς μήνες;

Ενυδάτωση είναι η βασική λέξη για την περιποίηση των μαλλιών μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως και το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά μας χρειάζονται υγρασία. Χρειαζόμαστε ένα ενυδατικό σαμπουάν , όπως το Kérastase Soleil, που να φέρνει μια ισορροπία στο τριχωτό της κεφαλής από την έκθεση στον ήλιο και την επαφή με το αλμυρό νερό της θάλασσας, και το αντίστοιχο conditioner-μάσκα για το μήκος και τις άκρες.
Το Tip που δεν πρέπει να ξεχνά καμία γυναίκα είναι το λάδι ή την κρέμα στη διαρκεία της μέρας και η επανάληψη αυτών όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Η σειρά προϊόντων Kérastase Soleil

Η σειρά προϊόντων Kérastase Soleil

Ευχαριστούμε τον Σταμάτη Καραΐσκο για τις συμβουλές και τις οδηγίες του και είμαστε πλέον έτοιμες για ένα ανέμελο, μποέμ αλλά τόσο ανεπιτήδευτα στιλάτο καλοκαίρι!