Το άρωμα είναι σαν την υπογραφή μας. Μπορεί να παράγεται μαζικά αλλά μυρίζει διαφορετικά στον καθένα. Συχνά, αυτό το “όπλο” της γυναικείας γοητείας δεν το εκμεταλλευόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μειώνοντας έτσι την επίδραση του.

Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στα πέντε πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε με τα αρώματα μας και πως μπορούμε να τα διορθώσουμε:

1. Τρίβουμε τους καρπούς μας μετά την εφαρμογή του αρώματος

Κάθε άρωμα αποτελείται από τις νότες βάσης, τις μεσαίες νότες και τις νότες κορυφής. Οι νότες κορυφής αναδεικνύονται αμέσως (όπως το κίτρο και τα φρούτα), οι μεσαίες νότες διαρκούν λίγο περισσότερο (συνήθως τα εκχυλίσματα λουλουδιών) ενώ οι νότες βάσης διαρκούν περισσότερο (όπως το ξύλο και τα μπαχαρικά). Αν τρίψετε τους καρπούς σας μετά την εφαρμογή του αρώματος, θα επιταχυνθεί η θερμότητα από την τριβή και έτσι αναδεικνύονται πιο έντονα οι νότες κορυφής μειώνοντας την δυναμική των άλλων ουσιών του αρώματος.

2. Ψεκάζετε το άρωμα μόνο στους καρπούς σας

Συνειδητοποιήσατε πως δεν πρέπει να τρίβετε τους καρπούς σας μόλις ψεκάσετε το άρωμα αλλά περιορίζεστε σε εφαρμογή μόνο σε αυτό το σημείο του σώματος. Το άρωμα “ενεργοποιείται” από τη θερμότητα του σώματος, οπότε ποια είναι τα πιο κατάλληλα σημεία; Εκεί που εντοπίζεται πιο έντονα ο σφυγμός. Επομένως, εκτός από τους καρπούς μπορείτε να δοκιμάσετε και στο λαιμό, πίσω από τα γόνατα, ακόμα και στους αστραγάλους, και φυσικά, στο σημείο όπου βρίσκεται η καρδιά!perfume-applying-2

Φιλική συμβουλή: Όσο ωραίο και αν είναι το άρωμα σας, μην το ψεκάσετε όλα τα προαναφερόμενα σημεία ταυτόχρονα, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το Μετρό, δεν φταίνε σε τίποτα οι συνεπιβάτες σας να δέχονται μια τόσο έντονη επίθεση αρώματος!

3. Δεν ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας πριν βάλετε το άρωμα

Ω, ναι. Η ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη μακρά διάρκεια του αρώματος σας. Ιδανική λύση είναι να αγοράσετε την αντίστοιχη κρέμα σώματος του αρώματός σας. Αν ωστόσο νιώθετε πως ο συνδυασμός κρέμας σώματος-αρώματος θα σας προκαλέσει πονοκέφαλο, προτιμήστε μια διακριτική κρέμα σώματος με καθόλου ή πολύ απαλό άρωμα. Επίσης, αν δεν θέλετε να αγοράσετε την κρέμα σώματος του αρώματος, φροντίστε να εντοπίσετε το στοιχείο που κυριαρχεί περισσότερο στο άρωμα έτσι ώστε να κάνετε ανάλογη επιλογή στην κρέμα σώματος. Αν για παράδειγμα το κυρίαρχο στοιχείο είναι η βανίλια, τότε επιλέξτε μια λοσιόν σώματος με άρωμα βανίλιας.

4. Τοποθετείτε το άρωμα σε σημείο όπου το βλέπει ο ήλιος…

…με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η σύνθεση του (πιο σκούρο χρώμα) και να αποκτά ξινή μυρωδιά. Το ξέρω πως το τέλεια σχεδιασμένο μπουκάλι του αρώματος σας φαίνεται εντυπωσιακό πάνω στο ραφάκι του μπάνιου αλλά η θέση του είναι μέσα στο ντουλάπι, μακριά από τη ζέστη και τη θερμότητα. Μερικοί ειδικοί μάλιστα προτείνουν να διατηρείτε το άρωμά σας στο ψυγείο! {Προσοχή, μην το μπερδέψετε με τα μπουκαλάκια της ρακής}perfume-display

5. Θέλετε οπωσδήποτε το άρωμα που φοράει η φίλη, συνάδελφος, κουμπάρα…

Μόνο που δεν μυρίζει το ίδιο πάνω σας. Η μυρωδιά του σώματος μας είναι το τελικό, καθοριστικό συστατικό στη χημεία του αρώματος. Έτσι, πριν βιαστείτε να αγοράσετε το άρωμα που γαργαλάει τα ρουθούνια σας κάθε φορά που το φοράει κάποια γνωστή σας, ζητήστε της να το δοκιμάσετε μια-δυο φορές πριν πάρετε την τελική απόφαση.Top_Chanel_perfumes

Τέλος, μην διστάσετε να δοκιμάσετε ένα άρωμα που κανονικά δεν θα θεωρούσατε “του τύπου σας” γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να ταιριάξει στην επιδερμίδα σας!