Έχει συμβεί σε όλες μας, οπότε πριν… φρικάρεις να ξέρεις πως η κατάσταση δεν είναι καταστρεπτική!

Τι πρέπει να κάνεις για να τα καταφέρεις; Ορίστε μερικά απλά βήματα που προτείνει το κορυφαίο περιοδικό ομορφιάς, Allure:

-Άλλαξε το στιλ σου

Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Αφού έγινε η ζημιά πρέπει με κάποιο τρόπο να την περιορίσεις. Στο νέο σου look καλό θα ήταν να μην περιλαμβάνεις σφιχτές κοτσίδες γιατί το σοκ των μαλλιών σου ίσως κάνει χειρότερη την κατάσταση. Επίσης σημαντικό είναι το ξηρό σαμπουάν!

-Το λάδι καρύδας που σώζει!

Οι ρίζες είναι φυσικά το πιο σημαντικό κομμάτι των μαλλιών σου. Για να πετύχεις πιο γρήγορη ανάπτυξη και με υγεία τότε οι ειδικοί προτείνουν το λάδι καρύδας. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά. Γενικά μια μάσκα από καρύδα μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση πολύ πιο γρήγορα από όσο θα πίστευες και εσύ.

-Συχνό κούρεμα

Αν δεν έχεις υποστεί μεγάλη ζημιά αλλά σε μια μικρή περιοχή, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κουρεύεσαι συχνά, τουλάχιστον στις άκρες. Αν κόβεις ένα πόντο μήνα παρά μήνα, τα μαλλιά σου θα δυναμώσουν και θα δεις και την ψαλίδα να εξαφανίζεται.

-Πάρε βιταμίνες

Η αποθεραπεία πρέπει να αρχίσει από μέσα. Οι βιταμίνες θα βοηθήσουν τον οργανισμό σου να φυτρώσει νέα μαλλιά, πιο υγιή. Προτίμησε βιταμίνες D, τις οποίες μπορείς να βρεις είτε σε φαρμακευτικά σκευάσματα, είτε σε τροφές.