Ξενύχτηδες όλου του κόσμου, το πρωί όταν ξυπνάμε οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι έτοιμες να πάνε για ψώνια. Αφιερώστε μερικά λεπτά για να τους ξεφορτωθείτε με αυτές τις απλές πρακτικές. Πρώτα απ όλα οι κυρίες να βεβαιωθούν πως έχουν ξεβαφτεί καλά το προηγούμενο βράδυ, να ξέρετε πως αν κοιμάστε με μακιγιάζ το πρωί το δέρμα και ειδικά η περιοχή κάτω από τα μάτια φαίνεται ακόμα πιο κουρασμένη και γερασμένη απ ότι συνήθως. Αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο να καθαρίσετε καλά το μακιγιάζ την προηγούμενη νύχτα.

Μόλις ξυπνήσετε και σηκωθείτε από το κρεβάτι πρώτα περάστε από την κουζίνα και βάλτε στην κατάψυξη δύο κουτάλια. Πηγαίνετε να ρίξετε νερό στο πρόσωπο σας, παγωμένο γιατί το κρύο νερό τονώνει το δέρμα, φτιάξτε το καφεδάκι σας και σε περίπου 10 λεπτά τα κουτάλια θα έχουν παγώσει στην κατάψυξη. Βγάλτε τα κουτάλια και τοποθετήστε τα στα κουρασμένα σας μάτια. Το κρύο μέταλλο που έρχεται σε επαφή με το δέρμα των ματιών τονώνει την επιδερμίδα και διώχνει πιθανό πρήξιμο στα μάτια. Επίσης βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και μειώνει την όψη της κούρασης στα μάτια. Αφήστε τα για λίγο μέχρι να ανακουφιστούν τα μάτια σας και να ζεσταθούν τα κουταλάκια.

koutala

Μια άλλη έξυπνη πρακτική είναι να έχετε κρατήσει τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού ή να φτιάξετε ένα τσάι εκείνη την στιγμή και το σακουλάκι να μην το πετάξετε. Αφήστε το να κρυώσει και κάντε κομπρέσες στα μάτια σας με τα σακουλάκια του τσαγιού όσο είναι νωπά. Με αυτόν τον τρόπο πάλι τονώνετε το δέρμα στην περιοχή και μειώνετε τους μαύρους κύκλους. Μπορείτε επίσης με το σακουλάκι αυτό να φτιάξετε ένα αραιό αφέψημα και να ξεπλύνεται όλο σας το πρόσωπο καθώς τα συστατικά του τσαγιού και η καφεΐνη βοηθούν στην σύσφιξη του δέρματος και στο να αποβάλλει την λιπαρότητα που προκαλεί ακμή.

tilio

Οι λύσεις αυτές δεν είναι μακροπρόθεσμες και αν γενικά παρουσιάζονται μαύροι κύκλοι στα μάτια και χωρίς να υπάρχει ξενύχτι την προηγούμενη τότε καλό θα ήταν να τσεκάρετε την υγεία σας. Επίσης μην ξεχνάτε πως όσοι φοράτε φακούς επαφής όλη μέρα οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε.