Έχεις ακούσει πολλά για την ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς τόσα χρόνια που δεν ξέρεις τι είναι πραγματικότητα και τι όχι. Και όμως, πολλά από αυτά που σου φαίνονται… τρίχες, ισχύουν!

-Αν κάνεις σφιχτή την κοτσίδα σου θα χάσεις μαλλιά

Κάθε πίεση που ασκείς στην τρίχα και στην ρίζα της μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, σύμφωνα με κομμωτές και επιστήμονες.

-Αν τρίβεις τα μάτια σου θα δημιουργήσεις ρυτίδες

Αν τρίβεις τα μάτια σου δεν δημιουργείς άμεσα ρυτίδες, ωστόσο μακροπρόθεσμα θα έχεις αποκτήσει. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα λεπτό.

-Ο αφρός της μπύρας κάνει καλό στην τρίχα

«Μην το πιείτε, λουστείτε», έλεγε μια παλιά διαφήμιση. Και άδικο δεν είχε καθώς το κριθάρι που υπάρχει στην μπύρα περιέχει βιταμίνες και πρωτεΐνες που θρέφουν την τρίχα σε βάθος.

-Συγκεκριμένα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν ακμή

Μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και σοκολάτα θα προκαλέσει αύξηση στην ακμή στο σώμα και το πρόσωπο. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν αποδείξεις, ωστόσο οι έρευνες έχουν δείξει πως η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο.

-Το καλύτερο μέρος για το άρωμά σου είναι το… ψυγείο!

Τα αρώματα κρατούν για χρόνια, ωστόσο χάνουν σημαντικό μέρος από την δύναμή τους. Ο τρόπος για να το διατηρήσεις όπως την πρώτη μέρα είναι να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο σου.

-Τα lip balms μπορούν να γίνουν εθιστικά

Δεν είναι φυσικά ιατρική περίπτωση, αλλά το δέρμα αρχίζει και αναπτύσσει μια μορφή εξάρτησης με το lip balm.