Ακόμα και για τις γυναίκες που θεωρούν το eyeliner  “εργαλείο του διαβόλου” και οι όροι “contouring” και “cat eye look” θυμίζουν κινέζικη ντοπιολαλιά, η μάσκαρα αποτελεί το αγαπημένο τους προϊόν μακιγιάζ. Και γιατί όχι άλλωστε, αφού είναι εύκολη στην εφαρμογή, αναδεικνύει το σχήμα των ματιών, τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα και ενισχύει τις βλεφαρίδες.

Η αγορά είναι γεμάτη από προϊόντα που υπόσχονται όγκο, μάκρος, γύρισμα, σχήμα στις βλεφαρίδες σας. Μόνο που δεν έχουμε όλες οι γυναίκες τις ίδιες βλεφαρίδες. Με τόσες διαφορετικές μάσκαρα πως θα ξέρεις ποια είναι η κατάλληλη για εσένα;

Πολύ απλά θα λάβεις υπόψη σου τον ακόλουθο οδηγό που θα σου φανεί χρήσιμος την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε ένα κατάστημα καλλυντικών με σκοπό να αγοράσεις νέα μάσκαρα:

Το σχήμα που έχει το βουρτσάκι

Αν θέλεις οι βλεφαρίδες σου να αποκτήσουν όγκο και γέμισμα, τότε και το βουρτσάκι θα πρέπει να είναι παχύ και να έχει πολλές ακίδες.

Maybelline NY Lash Sensational για περισσότερες και πιο γεμάτες βλεφαρίδες

Maybelline NY Lash Sensational για περισσότερες και πιο γεμάτες βλεφαρίδες

Αν θέλεις οι βλεφαρίδες σου να αποκτήσουν γύρισμα θα αναζητήσεις μια μάσκαρα με καμπυλωτό βουρτσάκι που θα ανυψώσει και θα δώσει σχήμα στις βλεφαρίδες.

Virtuôse της Lancome: Μάσκαρα για εκπληκτική καμπύλη στις βλεφαρίδες-Απόλυτη σταθερότητα

Virtuôse της Lancome: Μάσκαρα για εκπληκτική καμπύλη στις βλεφαρίδες-Απόλυτη σταθερότητα

Αν επιθυμείς να δώσεις μάκρος στις βλεφαρίδες σου τότε καλύτερα να αγοράσεις μία μάσκαρα που να έχει λεπτεπίλεπτο ευθυτενές βουρτσάκι που θυμίζει χτένι στην άκρη.

The Body Shop Define & Legth mascara για μάκρος και διαχωρισμό των βλεφαρίδων

The Body Shop Define & Legth mascara για μάκρος και διαχωρισμό των βλεφαρίδων

Αν οι βλεφαρίδες σου είναι πολύ πυκνές, αναζήτησε μια μάσκαρα με αραιές ακίδες που θα ξεχωρίζει και θα βάφει κάθε βλεφαρίδα ξεχωριστά.

…και ιδού μερικά χρήσιμα makeup tips:

Οι μάσκαρα που εγγυώνται όγκο και γέμισμα περιέχουν πιο συμπαγή φόρμουλα οπότε φρόντισε να σκουπίζεις ελαφρά με ένα κομμάτι χαρτί τη μάσκαρα ανάμεσα στις στρώσεις έτσι ώστε να απομακρύνεις την περίσσια ποσότητα και να αποφύγεις τη δημιουργία κόμπων. Επικεντρώσου στην περιοχή των βλεφαρίδων που θέλεις να τονίσεις περισσότερο: πέρασε έξτρα στρώσεις στο κέντρο αν επιθυμείς πιο ανοιχτό βλέμμα ή πέρασε ξανά το βουρτσάκι από τις άκρες αν επιδιώκεις γατίσιο βλέμμα.

Η μάσκαρα που γυρίζει τις βλεφαρίδες επιτυγχάνει καλύτερα τον σκοπό της αν ξεκινάς να την απλώνεις από τη ρίζα τους.