Λατρεύεις τα ψηλά τακούνια στιλέτο, τολμάς να τα αγοράσεις και καταλήγεις να φτάσεις περπατώντας μέχρι τη γωνία του σπιτιού σου; Μην ανησυχείς. Συγκέντρωσα μερικά tips για να βοηθήσω όλες εμάς που λατρεύουμε να «κοιτάζουμε» τα τακούνια και δεν καταλαβαίνουμε πως άλλες γυναίκες μπορούν και ισορροπούν με τις ώρες πάνω σε αυτά.

Πάρε πόζα

Όταν φοράμε τακούνια το βάρος του σώματος μας πέφτει μπροστά. Για να διατηρήσουμε την ισορροπία μας πρέπει να βρούμε την κατάλληλη στάση σώματος η οποία βασίζεται σε δύο απλούς κανόνες: κεφάλι ψηλάώμοι πίσω. Όταν σφίγγουμε και τεντώνουμε τον κορμό αφαιρούμε αυτόματα πίεση από τα πόδια.

Στράτα-στρατούλα

Αν έχεις συνηθίσει να κάνεις μεγάλα και γρήγορα βήματα με τις μπαλαρίνες σου και πας να ακολουθήσεις τον ίδιο ρυθμό βαδίσματος με τα τακούνια σου το πιο πιθανό είναι να γυρίσεις τον αστράγαλό σου. Όταν το τακούνι ανεβαίνει, κάνουμε πιο μικρά βήματα προσπαθώντας να μοιράσουμε το βάρος κατά μήκος της πατούσας.

Περπατάω και πετάω

Επειδή το βάρος μας σηκώνεται ελαφρά σε κάθε βήμα που κάνουμε φορώντας τακούνια, καλό είναι να απλώνουμε τα δάχτυλα μας μέσα στο παπούτσι και να φροντίζουμε το μικρό δάχτυλο να έχει το ίδιο βάρος με το μεγάλο. Με αυτόν τον τρόπο μοιράζουμε όλο το βάρος στην καμάρα του ποδιού κι αποκτούμε ισορροπία.

Κούνα το

Όταν χάνουμε την ισορροπία μας (συμβαίνει ακόμα και στην Carrie Bradshaw που έχει λιώσει τα Manolo της), έχουμε την τάση να γινόμαστε άκαμπτες. Ένα κόλπο για γρήγορη διόρθωση που θα ζήλευε ακόμα και το πιο έμπειρο μοντέλο πασαρέλας, είναι να κουνήσεις ελαφρώς τους γοφούς δεξιά-αριστερά σαν να σχηματίζεις νοητά ένα 8 στο δάπεδο. Πρόσεξε όμως το κλειδί είναι η ελαφριά κίνηση διαφορετικά θα θυμίζεις χορεύτρια oriental. Θα μου πεις τώρα που είναι το κακό…