Θέλεις να βάψεις τα μαλλιά σου που τώρα θυμίζουν αποτυχημένο ombré; Μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή του ραντεβού στο κομμωτήριο, σου έχω μερικά “κόλπα” αλλά και προτάσεις για χτενίσματα που καμουφλάρουν την ξεβαμμένη ρίζα των μαλλιών:

Μπέρδεψε την κατάσταση

Οι περισσότερες έχουμε μια συνηθισμένη θέση χωρίστρας και όταν χτενιζόμαστε τα μαλλιά μας ανοίγουν αυτόματα σε αυτή. Μια λύση για να καλύψεις είναι να δημιουργήσεις μια νέα χωρίστρα και να χτενίσεις τα μαλλιά από την αντίθετη πλευρά.

Jessica Alba

Jessica Alba

Επίσης, μπορείς να δημιουργήσεις μία “απροσδιόριστη” χωρίστρα, ανακατεύοντας τις τούφες των μαλλιών στη ρίζα.

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston

Penelope Cruz

Penelope Cruz

Δώσε όγκο

Όταν τα μαλλιά έχουν όγκο στη ρίζα, δεν φαίνεται τόσο έντονα η διαφορά στο χρώμα, κάτι το οποίο γίνεται άμεσα εμφανές όταν τα μαλλιά είναι απόλυτα flat.

Stana Katic

Stana Katic

Jessica Chastain

Jessica Chastain

Πιάσε το πινέλο

Για να μειώσεις τη χρωματική διαφορά, μπορείς να περάσεις στη ρίζα των μαλλιών με ένα πινέλο για σκιά ματιών, πούδρα ή ρουζ, σε μπεζ/καφέ απόχρωση. Οι ξανθές θα πρέπει να προτιμήσουν τις ανοιχτόχρωμες πούδρες ενώ οι καστανές τις καφέ σκιές ή ρουζ. Όσον αφορά τις υπόλοιπες, υπομονή…eye-shadow

Ενέδωσε στη γοητεία του τουρμπανιού ή της χοντρής κορδέλας

Κάτι ξέρει η Eva Mendes, η μητέρα του παιδιού του Ryan Gosling για να μην ξεχνιόμαστε, και έχει καθιερώσει το τουρμπάνι ως στυλ.

Eva Mendes

Eva Mendes

thick-headbandΞεκίνα το πλέξιμο

Αν κάνεις πλεξούδα πολύ κοντά στο μέτωπο (όχι δύο πλεξουδάκια με χωρίστρα στη μέση γιατί έτσι θα φανεί έντονα η άβαφη ρίζα) αυτή θα λειτουργήσει ως “κουρτίνα” για τη ρίζα.

Lauren Conrad

Lauren Conrad

Carey Mulligan

Carey Mulligan

Τέλος, όπως αναφέραμε σε πρόσφατο άρθρο, αν λούζεστε 2-3 φορές την εβδομάδα τα μαλλιά δεν θα θαμπώνουν τόσο εύκολα και θα διατηρείται πιο ζωντανό το χρώμα, βελτιώνοντας έτσι τη γενική όψη τους.