Μπορείτε να θυμηθείτε πόσες φωτογραφίες τραβούσατε τον χρόνο πριν την εφεύρεση των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών και των smartphones; (με το ζόρι δύο 36αρια φιλμ).

Πόσες φωτογραφίες προφίλ και ανφάς του προσώπου σας είχατε πριν την ανάπτυξη των social media;

Η αλήθεια είναι πως πλέον ζούμε σε μια «φωτογενή» εποχή η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα την περίοδο της αναγέννησης, τότε δηλαδή που τα στρογγυλά σαν το φεγγάρι και ροδαλά πρόσωπα αντιπροσώπευαν την ύψιστη ομορφιά. Σήμερα τα πρότυπα ομορφιάς έχουν αλλάξει. Οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται ένα πρόσωπο με γωνίες, έντονα ζυγωματικά, λεπτό, δίχως διπλοσάγονο. Κάποιες το έχουν.

Όσες πάλι δεν γεννήθηκαν με την οστική κατατομή της Αντζελίνα Τζολί μπορούν να ακολουθήσουν τα παρακάτω τρικ για να λεπτύνουν το στρογγυλό ή γεμάτο πρόσωπο τους μέσα από το μακιγιάζ (να, τι δεν γνώριζαν στην Αναγέννηση…):

Η Αντζελίνα Τζολί

Η Αντζελίνα Τζολί

Τονίστε τα μάτια

Τα μάτια είναι το πρώτο σημείο του προσώπου, που τραβά την προσοχή των άλλων. Πάρε τα κατάλληλα όπλα, δηλαδή eyeliner, μολύβι και μάσκαρα και δώσε έμφαση στα μάτια σου. Αν τα μάτια σου είναι αμυγδαλωτά, «πάτησε» πάνω στο σχήμα τους. Αν είναι στρογγυλά, δημιούργησε μια γραμμή με ανοδική πορεία στην άκρη του βλεφάρου με το eye-liner έτσι ώστε να δημιουργήσεις γωνία στο μάτι. Και μην ξεχνάς το βαρύ πυροβολικό σου, τη μάσκαρα. Αν θέλεις να δώσεις ένταση στο βλέμμα σου, μην ξεχάσεις να βάψεις και τις κάτω βλεφαρίδες. Αυτή την εποχή είμαι ερωτευμένη με την The Rocket Volume Express μάσκαρα της Maybelline καθώς το πατενταρισμένο βουρτσάκι της Ultra Sonic με τις υπερ-ευέλικτες ακίδες διατηρεί τη μέγιστη ποσότητα προϊόντος και χαρίζει εκρηκτικό όγκο.maybelline10

Το σχήμα των φρυδιών

Ένα στρογγυλό πρόσωπο, δεν έχει γωνίες. Επομένως, ο στόχος σου είναι να δημιουργήσεις τα εφέ ενός οβάλ προσώπου. Ένα κόλπο είναι να έχεις έντονα τοξωτά φρύδια. Καλό είναι να αφήσεις κάποιον αισθητικό ή μακιγιέρ να δημιουργήσει το κατάλληλο τόξο, εκείνο δηλαδή που θα ταιριάζει στο πρόσωπό σου. Ο στόχος πάντως είναι να υπάρχει έντονη γωνία στη μέση του βλεφάρου και το φρύδι να λεπταίνει προς το τέλος.

Το τοξωτό σχήμα φρυδιών της Τζένιφερ Χάντσον

Το τοξωτό σχήμα φρυδιών της Τζένιφερ Χάντσον

Τα τρικ με το foundation

Καταρχάς, θα χρειαστείς foundation σε δύο τόνους, ένα ανοιχτό κι ένα πιο σκούρο. Θα βάλεις σκούρο foundation κάθετα στους κροτάφους και κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την σκούρα απόχρωση στις δύο πλευρές της μύτης, δεξιά κι αριστερά πάνω από τα ρουθούνια, σε περίπτωση που θέλεις να λεπτύνεις τη μύτη σου. Το ανοιχτό foundation θα το τοποθετήσεις στο μέτωπο, τα μάγουλα και στην ευρύτερη περιοχή των ματιών. Τελειοποίησε το μακιγιάζ βάζοντας απαλή, σχεδόν διάφανη πούδρα.

Το «colpo grosso»: Το τρικ με το ρουζ

Όπως προαναφέρθηκε, στόχος σου είναι να δημιουργήσεις γωνίες εκεί που δεν υπάρχουν. Έτσι ο τρόπος που θα εφαρμόσεις το ρουζ πρέπει να ακολουθεί ένα τριγωνικό αντί για στρογγυλό νοητό σχήμα.blush-trick-triangle

Κι εδώ θα χρειαστείς ένα ανοιχτό ή μπρονζέ κι ένα σκούρο ρουζ. Πρώτα από όλα ψηλάφισε το πρόσωπο σου για να εντοπίσεις το οστό. «Πάτησε» πάνω στη γραμμή του οστού που βρίσκεται κάτω από τα ζυγωματικά σου για να περάσεις το ανοιχτό ρουζ και βάλε διαγώνια στο μάγουλο την πιο σκούρα απόχρωση, ξεκινώντας από την κορυφή του αυτιού. Πέρασε τη σκούρα απόχρωση και στη γραμμή του σαγονιού (προγούλι) και σβήσε το ρουζ περνώντας το βουρτσάκι κάθετα στις άκρες του λαιμού σου.

Η Κιμ Καρντάσιαν δημιουργεί τέλειες γωνίες στο πρόσωπο της

Η Κιμ Καρντάσιαν δημιουργεί τέλειες γωνίες στο πρόσωπο της

Γενικώς, να έχεις στο μυαλό σου πως το βουρτσάκι του ρουζ πρέπει να πηγαίνει μπρος πίσω και να μην κάνεις κυκλικές κινήσεις και παράλληλα απόφυγε να περάσεις το ρουζ ακριβώς πάνω στα μήλα σου γιατί έτσι το πρόσωπο θα δείχνει πιο γεμάτο. Το ρουζ πρέπει να έχει ανοδική τάση και να σβήνει προς τους κροτάφους.

Τοποθέτησε το ρουζ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ

Τοποθέτησε το ρουζ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ

Τέλος, η καλύτερη συμβουλή είναι να χαμογελάς, καθώς έτσι ασκούνται οι μύες του προσώπου και τα μάγουλα σου μένουν σφιχτά!drew-barrymore-smile