Ενέδωσες στην τάση του Pixie κουρέματος και τώρα σου λείπουν τα μακριά μαλλιά που αγκαλιάζουν τους ώμους σου ή σε κούρασαν οι αφέλειες και θέλεις να φανεί το μέτωπο σου…ή απλώς θέλεις να γνωρίζεις πως μπορείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου δίχως να περάσουν από άχαρη φάση.

Ό,τι κι αν συμβαίνει, εμείς διαμορφώσαμε έναν οδηγό που θα βοηθήσει τις αναγνώστριες μας να μακρύνουν τα μαλλιά τους με στιλάτο τρόπο:

Βασική αρχή

Μη βιαστείς να μακρύνεις τα μαλλιά σου αν είναι ακόμα ταλαιπωρημένα/κατεστραμμένα γιατί δυστυχώς οι μακριές τούφες θα μαρτυρήσουν την εύθραυστη κατάσταση τους. Διατήρησε για περισσότερο καιρό το κούρεμα και μη σταματάς να τα φροντίζεις με τακτική χρήση μάσκας μαλλιών ενώ βοηθά και η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής με βιοτίνη.

Μάσκα μαλλιών της σειράς Schwarzkopf essence ULTIME με την υπογραφή της Claudia Schiffer : Omega Repair πλούσιο σε Οmega Οils επαναδομεί τα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά και προλαμβάνει τη δημιουργία της ψαλίδας

Μάσκα μαλλιών της σειράς Schwarzkopf essence ULTIME με την υπογραφή της Claudia Schiffer : Omega Repair πλούσιο σε Οmega Οils επαναδομεί τα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά και προλαμβάνει τη δημιουργία της ψαλίδας

Πως να μακρύνεις το Pixie κούρεμα:

Κράτα το πίσω μέρος πιο κοντό

Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να μακρύνεις τα μαλλιά το πίσω μέρος αναπτύσσεται πιο γρήγορα σε σχέση με το μπροστινό, οπότε ζήτα από τον κομμωτή σου να κουρεύει πιο πολύ το πίσω μέρος αφήνοντας μάκρος στο μπροστινό, όπως έγινε στην περίπτωση της Michelle Williams.

Michelle Williams

Michelle Williams

Όταν το μπροστινό μέρος φτάσει σε ένα επιθυμητό μήκος θα μπορέσεις να προχωρήσεις σε ένα πιο ομοιόμορφο κούρεμα.

Μετάβαση του Pixie σε Bob

Μόλις τα μαλλιά φτάσουν σε ένα μήκος κοντά στα αυτιά τότε το Pixie μπορεί να μετατραπεί σε ένα καρέ κούρεμα με layers, χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Jennifer Lawrence που άφησε το πολύ κοντό της κούρεμα να μεταμορφωθεί σε ένα Bob κούρεμα με ελαφριές μπούκλες και στρώσεις.

Jennifer Lawrence 2013

Jennifer Lawrence με Pixie

Jennifer Lawrence 2014

Jennifer Lawrence με Bob

Γενικά, τα layers δίνουν σχήμα στα μαλλιά και έτσι αποφεύγεται το σχήμα “μανιτάρι” που δείχνει τα μαλλιά άμορφα φουντωτά και είναι δύσκολο το styling τους.

Jourdan Dunn

Jourdan Dunn με Bob-μανιτάρι

Πως να μακρύνεις τις Αφέλειες:

Έμφαση στο κέντρο

Αν θέλεις να μακρύνεις τις αφέλειες, οπότε μοιραία αποκτούν βάρος, άφησε τις να φτάσουν λίγο πιο κάτω από τα φρύδια και ζήτα από τον κομμωτή σου να πάρει μάκρος μόνο από τις μεσαίες, έτσι ώστε να απελευθερωθεί το οπτικό σου πεδίο, και σπρώξε τις άκρες στα δύο πλαϊνά,  όπως κάνει η Alexa Chung.

Alexa Chung

Alexa Chung

O hair stylist μπορεί να παίξει και με τα layers στις άκρες τις φράντζας έτσι ώστε να της αφαιρέσει βάρος και να της δώσει περισσότερο σχήμα.

Παίξε με το styling της φράντζας

Όταν οι αφέλειες μακραίνουν μετατρέπονται σε φράντζα και έτσι μπορείς είτε να τις μαζέψεις σε μια sleek πλαϊνή χωρίστρα ή να τις σηκώσεις ψηλά στην κορυφή του κεφαλιού.

Joan Smalls

Joan Smalls

Dianna Agron

Dianna Agron

Aφέλειες που μετατρέπονται σε layers

Όταν οι αφέλειες αποκτήσουν αρκετό μάκρος μπορούν να ενταχθούν σε ένα φιλαριστό κούρεμα όπως αυτό της Kerry Washington.

Kerry Washington

Kerry Washington

Τέρμα στην άχαρη φάση των κοντών “wannabe” μακριών!