Κανονικά το messy top knot θα έπρεπε να είναι το πιο αυθόρμητο χτένισμα. Έλα όμως, που θέλει κι αυτό την τεχνική του. Κι επειδή ο ατημέλητος ψηλός κότσος θα αποτελεί δυνατό hair trend για την επόμενη σεζόν, είτε γίνεται με όλα, είτε με τα μισά μαλλιά, σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε όλα τα μυστικά για την άψογη εκτέλεση του χτενίσματος:

Αφήστε κάτω τη βούρτσα

Το messy είναι messy ακριβώς επειδή δεν απαιτεί καλοχτενισμένα μαλλιά. Τα δάχτυλα σας αποτελούν το καλύτερο εργαλείο. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα μόνο για να χτενίσετε ψηλά την τούφα που θα χρειαστείτε για το top knot.

Μην το δοκιμάσετε σε φρεσκολουσμένα μαλλιά

Το μυστικό για τον τέλειο ατημέλητο ψηλό κότσο είναι να μη γίνει σε φρεσκολουσμένα μαλλιά. Μαλλιά της επόμενης ή της παραεπόμενης μέρας; Τόσο το καλύτερο για τη διαμόρφωση του χτενίσματος.Messy top knot

Η διαμόρφωση της messy υφής

Για να μπορείτε να πετύχετε messy υφή στα μαλλιά θα χρειαστείτε ένα spray διαμόρφωσης και όγκου. Απλώς εφαρμόστε και παίξτε με τα δάχτυλα σας.

Matérialiste-Kerastase

Matérialiste της σειράς Couture Styling της Kérastase

Υφή για messy top knot θα σας δώσει και το ξηρό σαμπουάν.

Ξηρό σαμπουάν Batiste

Ξηρό σαμπουάν Batiste (Hondos Center)

Μη στοχεύετε τόσο ψηλά

Το top knot βρίσκεται όντως στο top του κεφαλιού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να δημιουργηθεί στο ψηλότερο σημείο. Το ιδανικό σημείο για τη στερέωση του κότσου είναι στο εκεί όπου μπορεί να φαίνεται στον καθρέφτη αλλά να είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρους του κεφαλιού.bandana-top-knot

Η τελική διαμόρφωση

Μόλις έχετε συγκεντρώσει τα μαλλιά σε μια τούφα, στριφογυρίστε τη και στερεώστε στη βάση με ένα λαστιχάκι. Μπορείτε να βγάλετε προς τα έξω μερικές τούφες, και ψεκάστε με το spray διαμόρφωσης. Στη συνέχεια, πάρτε τα τσιμπιδάκια και συμμαζέψτε τις πολύ ατίθασες τούφες. Μπορείτε να τραβήξετε τον ψηλό κότσο μακριά από το κεφάλι και να του δώσετε ένα πιο messy ύφος τραβώντας τις τούφες κοντά στη βάση. Με αυτό τον τρόπο ο κότσος αποκτά και όγκο.

Voilà το τέλειο, messy top knot είναι έτοιμο!

Messy top knot

Kate Hudson