Αχ, το καλοκαίρι τελείωσε. Το πήραμε απόφαση και μαζί με όλα όσα “αναγκαστήκαμε” να αποχαιρετίσουμε, αποχαιρετίσαμε και την απίστευτη ευκολία του να βγαίνουμε έξω με βρεγμένα μαλλιά και να αφήνουμε την υψηλή θερμοκρασία και τον ήλιο να τα στεγνώνουν υπέροχα σε χρόνο dt.

Όσο ο υδράργυρος κατεβαίνει, δεν είναι και ό,τι καλύτερο για την υγεία μας να βγαίνουμε με τα μαλλιά βρεγμένα, ενώ παράλληλα τη χειμερινή σεζόν επιστρέφουμε σε πιο στιλιζαρισμένα hair looks. Κι επειδή η μέρα εξακολουθεί να έχει μόνο 24 ώρες που δεν μας φτάνουν, το ζητούμενο είναι ένα: να μπορούμε να στεγνώνουμε γρήγορα τα μαλλιά μας.

Ευτυχώς, αυτό το ζητούμενο δεν είναι ανέφικτο, αλλά υπάρχουν τρόποι για να το πετύχετε:

Χρησιμοποιούμε conditioner/μάσκα μαλλιών

Η σύσταση των conditioner συνήθως περιλαμβάνει σιλικόνη που θωρακίζει την τρίχα και απωθεί την περίσσια υγρασία. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε και μια τσατσάρα με αραιά δόντια έτσι ώστε να απλώνεται ομοιόμορφα το conditioner στα μαλλιά.

γρήγορο στέγνωμα μαλλιών

Gliss Million Gloss Conditioner. Εντατική Επανόρθωση για Εκθαμβωτική Λάμψη!

Ξεχνάμε τη σκληρή πετσέτα

Η γρήγορη κίνηση μπρος πίσω με την πετσέτα πραγματικά δεν επισπεύδει καθόλου τη διαδικασία στεγνώματος ενώ αφήνει πολλές σπασμένες τρίχες πίσω της. Η επιλογή της πετσέτας πρέπει να είναι μια μαλακή με μικροΐνες που είναι πιο απορροφητική και ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσουν γρήγορα τα μαλλιά είναι να τυλιχτούν σε ένα τουρμπάνι με την πετσέτα.

Ένα άλλο κόλπο για να στεγνώσουν γρήγορα τα μαλλιά είναι να χρησιμοποιήσουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας με το οποίο θα ζουλάμε τις τούφες έτσι ώστε να αφήνουν την υγρασία τους πάνω στο χαρτί.γρήγορο στέγνωμα μαλλιών

Αφήνουμε το στέγνωμα με το σεσουάρ για το τέλος

Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να αργήσουν να στεγνώσουν τα μαλλιά μας είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία με το σεσουάρ αμέσως μόλις βγούμε από το μπάνιο. Έτσι, εκτός από το τύλιγμα με την πετσέτα και το κόλπο με το χαρτί κουζίνας, είναι σημαντικό να πιέζουμε τα μαλλιά με τα δάχτυλα μας, ειδικά στις ρίζες, έτσι ώστε να πετύχουμε 30-40% στέγνωμα πριν πιάσουμε το σεσουάρ.

Επίσης, όση φορά φοράμε το τουρμπάνι με την πετσέτα κάνουμε οποιαδήποτε άλλη δουλειά όπως να ετοιμάσουμε το πρωινό, να ντυθούμε και να βαφτούμε πριν ξετυλίξουμε την πετσέτα και πιάσουμε το σεσουάρ.

Ειδικά οι γυναίκες με σπαστά/σγουρά μαλλιά μπορούν να προτιμήσουν αντί για τουρμπάνι με την πετσέτα, να στεγνώσουν τα μαλλιά τους με ένα t-shirt. Πως; Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

1. Απλώνουμε ένα t-shirt με τα μανίκια προς τα κάτω πάνω σε μια επιφάνεια και ρίχνουμε τα μαλλιά μας ανάποδα πάνω του

2. Τραβάμε την μπλούζα προς τη βάση του λαιμού

3. Παίρνουμε τα μανίκια και τα δένουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού

4. Διαμορφώνουμε ένα τουρμπάνι που διατηρούμε στο κεφάλι για 10-20 λεπτά, αφήνοντας τα μαλλιά να στεγνώσουν όσο πιο φυσικά γίνεται.γρήγορο στέγνωμα μαλλιών

Τέλος, όσο μεγάλος κι αν είναι ο πειρασμός να χρησιμοποιήσουμε τη μέγιστη ισχύ του σεσουάρ και να γλιτώσουμε χρόνο με αυτό τον τρόπο κατορθώνουμε να καταστρέφουμε την τρίχα και να προκαλούμε ηλεκτρισμό στα μαλλιά. Γι’αυτό αν ακολουθήσουμε τα παραπάνω tips θα μπορέσουμε να στεγνώσουμε γρήγορα τα μαλλιά μας με τη χρήση της μεσαίας σκάλας και χρησιμοποιώντας ένα πιστολάκι με εκπομπή ιόντων.

γρήγορο στέγνωμα μαλλιών

Thermoprotect Ionic της Philips. ιαθέτει λειτουργία ThermoProtect για γρήγορο στέγνωμα σε σταθερή ήπια θερμοκρασία, καθώς και τις λειτουργίες Ionic Care και TurboBoost.