Ό,τι είναι το λευκό και το μαύρο για τη μόδα, είναι το κόκκινο και το μαύρο για το μανικιούρ. Διαχρονικά χρώματα που θα βρίσκονται πάντα στους πάγκους με τα βερνίκια νυχιών.

Έχοντας ήδη αναλύσει το πώς εμπλουτίστηκε το μαύρο χρώμα στο μανικιούρ ειδικά όταν έκανε συνδυασμούς με μεταλλικές αποχρώσεις.

Το κόκκινο χρώμα αγαπήθηκε, όπως ήταν φυσικό, από πολλούς οίκους μόδας και παρουσιάστηκε σε αρκετές διαβαθμίσεις. Κανένας άλλος οίκος μόδας δεν έχει συνδεθεί τόσο με το κόκκινο χρώμα όσο ο Valentino, που σε αντίθεση με τη γενική τάση του ματ φινιρίσματος, πρότεινε glossy απόχρωση του κόκκινου.

Valentino Fall 2013

Valentino Fall 2013

Το κόκκινο της Βουργουνδίας είναι από πέρσι η αγαπημένη απόχρωση των μεγάλων σχεδιαστών κι έτσι έπαιξαν όλες οι διαβαθμίσεις του από κλασσικό κερασί μέχρι oxblood-μελιτζανί. Οι Reem Acra, Dannijo και το γαλλικό μανικιούρ που πρότεινε ο Naeem Khan, κινήθηκε σε τόνους του burgundy red.

Όπως μπορεί να έχεις ήδη παρατηρήσει, παρόλο που λατρεύεις το κόκκινο βερνίκι, όταν βάφεις τα δικά σου νύχια δεν σου φαίνεται όσο ωραίο το είχες αρχικά φανταστεί ή όσο όμορφο φαίνεται στα νύχια άλλων γυναικών. Ένα τρικ για να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση κόκκινου βερνικιού είναι να κοιτάξεις πρώτα την απόχρωση που έχουν οι φλέβες σου (ναι, καλά διάβασες).

Αν οι φλέβες σου έχουν μπλε χρώμα, τότε οι αποχρώσεις του κόκκινου που περιέχουν μοβ χρώμα (μελιτζανί) είναι τέλειες για εσένα.

Retouches Vernis Femme Fatale #404/L'Oreal Paris

Retouches Vernis Femme Fatale #404/L’Oreal Paris

Αν οι φλέβες σου έχουν πράσινο χρώμα, τότε το κόκκινο βερνίκι που ξανοίγει ελαφρά προς το πορτοκαλί είναι το ιδανικό για εσένα.

Coral #45/Korres (8 euro)

Coral #45/Korres (8 euro)

Τέλος, οι γυναίκες που έχουν σκούρα επιδερμίδα και σχεδόν διάφανες φλέβες μπορούν να αναζητήσουν για βερνίκι νυχιών σε κόκκινο της Βουργουνδίας.

Wine-Dined Color Show by Maybelline New York

Wine-Dined Color Show by Maybelline New York

Ναι, το κόκκινο βερνίκι είναι κλασσική επιλογή και δεν συνδέεται μόνο με την περίοδο των Χριστουγέννων!