Το διαχρονικό κόκκινο κραγιόν δεν λείπει ποτέ από τα makeup looks των χειμερινών κολεξιόν όσο και αν το «αδερφάκι» του, κόκκινο της Βουργουνδίας, το συναγωνίζεται σθεναρά τα τελευταία 2 χρόνια.

Για τη χειμερινής σεζόν 2013-14 οι makeup artists συμφώνησαν σε ένα πράγμα: όποια απόχρωση του κόκκινου και αν επέλεξαν από το θαμπωμένο μπορντό, στη λαμπερή απόχρωση του cranberry και στο κόκκινο του σαγκουινιού, βασίστηκαν στο συνδυασμό αισθησιασμού και μυστηρίου.

Εμπνευσμένη από την ταινία The Hunger Games που επαναλανσάρει το 80s στυλ μέσα από μια μοντέρνα ματιά, η makeup artist Carole Colombani δημιούργησε ένα makeup look με μεταλλικές αποχρώσεις για τα μάτια και σκούρο κόκκινο κραγιόν στα χείλη για τη χειμερινή συλλογή της Alexis Mabille.

Alexis Mabille Fall 2013

Alexis Mabille Fall 2013

“Χίτσκοκ στο κόκκινο χαλί σε technicolor’’ ήταν η έμπνευση του Tom Percheux, του makeup artist που δημιούργησε το μακιγιάζ για τον οίκο Badgley Mischka. Μεταλλική σκιά και θαλασσί μολύβι γύρω από το κάτω βλέφαρα, που φωτίζει και ανοίγει τα μάτια, συνδυασμένο με την κλασσική απόχρωση του κόκκινου κραγιόν.

Badgley Mischka Fall 2013

Badgley Mischka Fall 2013

‘’Beatrice Dalle, Rock nRoll, πλούσια χείλη, 90s grunge και disco βραδιές’’ αποτέλεσαν την έμπνευση του makeup artist Andrew Gallimore όταν δημιούργησε το makeup look με τα «σβησμένα» τελειώματα σε μάτια και χείλη με το βαθύ, έντονο κόκκινο να ξεχωρίζει για τη χειμερινή κολεξιόν της Holly Fulton.

Holly Fulton Fall 2013

Holly Fulton Fall 2013

Το παιχνίδι των υφών έπαιξε ο makeup artist Romy Soleimani για το catwalk του Kenneth Cole. Αφού έδωσε μερικές πινελιές χρυσού στα μάτια έβαψε τα χείλη σε ματ κόκκινο του ρουμπινιού που σκουραίνει στις άκρες και είναι πιο φωτεινό στο κέντρο.

Kenneth Cole Fall 2013

Kenneth Cole Fall 2013

«Θολά τα έβλεπε» ο makeup artist Tom Percheux όταν δημιούργησε το makeup look για τη χειμερινή συλλογή του οίκου Marni γι’αυτό και τα «θαμπωμένα» μπορντό χείλη δημιούργησαν αίσθηση.

Marni Fall 2013

Marni Fall 2013

Τέλος, η Lucia Pica δημιούργησε το εφέ της πορσελάνης στα μάτια και τα μάγουλα για να αφήσουν το ματ κόκκινο του σαγκουινιού να είναι το κυρίαρχο στοιχείο στο makeup look που δημιούργησε για το σχεδιαστικό δίδυμο του οίκου Ohne Titel.

Ohne Titel Fall 2013

Ohne Titel Fall 2013

Όποιο κι αν είναι το makeup look που σας γοήτευσε περισσότερο μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο έντονη την κόκκινη απόχρωση των χειλιών σας χρησιμοποιώντας την ειδική χρωστική πούδρα της Mac η οποία χρησιμοποιήθηκε στα makeup looks των Alexis Mabille και Holly Fulton.

Είτε λατρεύετε το κόκκινο κραγιόν, είτε αναζητούσατε ιδέες για το μακιγιάζ των εορτών, τα παραπάνω looks συνοψίζουν όλες τις τάσεις για την κλασσική απόχρωση των χειλιών για το φετινό χειμώνα.