Η RoC είναι μια μάρκα με μακρά ιστορία 60 ετών. Όλα ξεκίνησαν το 1957 στο Παρίσι από τον φαρμοακοποιό Jean Charles Lissarrague και μέσα σε 60 χρόνια η RoC κατόρθωσε να ταυτιστεί με τη δύναμη της ρετινόλης (Βιταμίνη Α), αφού ήταν η πρώτη μάρκα που τη σταθεροποίησε σε κρέμα, ενώ στις καινοτομίες της ανήκουν η πρώτη δημιουργία υποαλλεργικών προϊόντων και το πρώτο λανσάρισμα αντηλιακού ολικής προστασίας.

Ήταν λογικό λοιπόν που μια μάρκα που αφοσιώθηκε στη γυναίκα και στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης να ανανεώθηκε για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Γιατί η αλήθεια είναι πως η σημερινή γυναίκα δεν μοιάζει με αυτή που ήταν 30 χρόνια πριν. Έχει βγει στην παραγωγή, σπουδάζει, ακολουθεί απαιτητική καριέρα,διεκδικεί τη ζωή. Ξεκινάει οικογένεια, τουλάχιστον μια δεκαετία αργότερα από ότι η μητέρα της. Η νέα της ζωή την ωθεί στην ανάγκη να διατηρήσει τη νεανικότητα της επιδερμίδας της και την ομορφιά της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η αντιγήρανση αποτελεί συχνά για αυτή θέμα ποιότητας ζωής καθώς την εφοδιάζει με την αυτοπεποίθηση, την αισιοδοξία και τη δύναμη που απαιτεί η πολύπλοκη ζωή και καθημερινότητά της. Η RoC αντιλήφθηκε μια σύγχρονη γυναικεία απαίτηση: Η αντιγήρανση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη.

Έτσι, συνεργάστηκε με τους πιο καταξιωμένους Αισθητικούς Δερματολόγους έχοντας ως άξονα τις πιο αναγνωρισμένες τεχνολογίες αντιγήρανσης και με υπόβαθρο τις τεχνολογίες στις συνθέσεις της RoC, η συνεργασία αυτή εξασφάλισε κατάλληλες σειρές με κλινικές μελέτες που έρχονται να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα τους. Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκε η νέα φιλοσοφία της RoC που στηρίζεται στη δύναμη του να μεγαλώνεις όμορφα!roc-anti-age

 Η ρετινόλη εξακολουθεί να αποτελεί τον πυρήνα της RoC και ο λόγος είναι απλός, όπως επιβεβαιώνει και η έγκριτη Δερματολόγος, κα Μαρίτα Κοσμαδάκη: 

‘’Αν ανασκοπήσουμε τα δεδομένα από έγκριτες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή δερματολογικά περιοδικά με αυστηρά κριτήρια επιλογής, η αλήθεια είναι, ότι κανένα σκεύασμα δεν έχει βρεθεί να είναι ανώτερο σε αποτελεσματικότητα από τα ρετινοειδή. Παρά τις εντατικές έρευνες, εξακολουθούν να υπερέχουν σκευάσματα (τα ρετινοειδή) που υπάρχουν στην αγορά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες… Σε αυτή την περίπτωση το νεότερο προϊόν δεν είναι και αποτελεσματικότερο!’’

Γιατί λέμε “ναι” στη Ρετινόλη (η καθαρή μορφή της βιταμίνης Α): 

Η Ρετινόλη είναι το πιο καλά μελετημένο ρετινοειδές που περιέχεται σε καλλυντικά (χωρίς συνταγή) και που συνδέεται με αναστροφή των σημείων της γήρανσης. Απορροφάται από το δέρμα και συνδέεται με τους υποδοχείς του ρετινοϊκού οξέως στα δερματικά κύτταρα. Σηματοδοτεί αλλαγές στην έκφραση γονιδίων με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και να βελτιώνονται οι λεπτές ρυτίδες. Επίσης, βοηθά στη βελτίωση δυσχρωμιών και της υφής του δέρματος. Η βελτίωση αρχίζει να είναι ορατή σε εβδομάδες αλλά το μέγιστο αποτέλεσμα αξιολογείται έπειτα από τουλάχιστον έξι μήνες χρήσης.

Όσον αφορά τους μύθους που συνοδεύουν τη ρετινόλη, πως είναι ακατάλληλη η εφαρμογή της όταν έχει πολύ ήλιο και πως είναι πολύ ερεθιστική και προκαλεί αλλεργίες στο δέρμα του προσώπου, η απάντηση είναι πως η ρετινόλη μπορεί να εφαρμόζεται όλο το χρόνο, ίσως μάλιστα το καλοκαίρι χρειάζεται περισσότερο αφού εκτός από το να αυξάνει το κολλαγόνο, αναστέλλει και την κολαγεννάση, το ένζυμο που παράγεται μετά από ηλιακή έκθεση και διασπά το κολλαγόνο. Όσον αφορά το ζήτημα του ερεθισμού από τη χρήση ρετινόλης, αυτός είναι σπάνιος και αν συμβεί είναι πολύ ήπιος και διαρκεί 2-3 εβδομάδες. Ένα απλό ενυδατικό αρκεί για να αντιμετωπιστεί.

Με τη δύναμη της Ρετινόλης αλλά και με σύμμαχο τις τεχνολογίες Xetinol, το Υαλουρονικό Οξύ και το εκχύλισμα Feverfew και Bugrane, η RoC παρουσιάζει τις νέες της σειρές:

PROPRESERVE: Eνυδάτωση και αντι-οξειδωτική δράση

Η σειρά PROPRESERVEείναι ειδικά σχεδιασμένη να προσφέρει εντατική ενυδάτωση και αντι-οξειδωτική δράση, προστατεύοντας τη νεανική όψη της επιδερμίδας. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Λόγω της ειδικής σύνθεσή της που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο αλλεργιών, είναι ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 • Κρέμα Προστασίας για ενυδάτωση με αντι-οξειδωτική δράση, Anti-dryness Protecting Cream,50mlRoc Pro-Preserve Creme Anti-Dessechement Protectrice
 • Kρέμα Προστασίας με ελαφριά υφή για ενυδάτωση με αντι-οξειδωτική δράση SPF 50, Anti-oxidant Protecting Fluid, 40mlroc-pro-preserve-19455

PROCORRECT: Μειώνει ορατά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ακόμα και τις πιο βαθιές

Η σειρά PROCORRECT συνδυάζει 2 από τις πλέον αναγνωρίσιμες τεχνολογίες αντιγήρανσης από δερματολόγους,τη Ρετινόλη και το Υαλουρονικό οξύ. Αποτελούν ένα συνδυασμό συστατικών τα οποία έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα τους στη μείωση των ορατών σημαδιών που προκαλεί η απώλεια ελαστίνης και κολλαγόνου και στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

 • Αντιρυτιδική αναζωογονητική κρέμα με λεπτόρρευστη υφή, Anti-Wrinkle Rejuvenating Fluid, 40ml
 • Αντιρυτιδική αναζωογονητική κρέμα με πλούσια υφή, Anti-Wrinkle Rejuvenating Cream, 40 ml
 • Αντιρυτιδική αναζωογονητική κρέμα υψηλής συγκέντρωσης για εντατική φροντίδα , Rejuvenating Concentrate Intensive, 30mlroc-pro-correct

PRODEFINE: Συσφίγγει, βελτιώνει το περίγραμμα του προσώπου, προλαμβάνει τη χαλάρωση

Η σειρά PRODEFINE έχει τεχνολογία διπλής δράσης. Χάρη στο THPE, συστέλλει τα κύτταρα της επιδερμίδας για ένα μετρήσιμο lifting.Ενώ, χάρη στο εκχύλισμα Bugrane,ενισχύει τη σύνθεση ελαστίνης και βοηθά στη διατήρηση του αποτελέσματος lifting.

 • Kρέμα σύσφιξης με λεπτόρρευστη υφή, Anti-Sagging Firming Fluid, 40mlroc-pro-define-19462
 • Κρέμα σύσφιξης με πλούσια υφή, Anti-Sagging Firming Cream, 50ml
 • Kρέμα σύσφιξης υψηλής συγκέντρωσης για εντατική φροντίδα, Anti-Sagging Firming Cοncentrate, 50mlroc-pro-define

PRORENOVE: Καταπολεμά πολλαπλά σημάδια γήρανσης –λειαίνει τις ρυτίδες, βελτιώνει τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας, βοηθά στην πρόληψη των σκούρων κηλίδων.

Η σειρά PRORENOVE προσφέρει μια ολοκληρωμένη αντιγηραντική πρόταση: βελτιώνει ορατά τον τόνο και την υφή της επιδερμίδας, λειαίνει τις ρυτίδες, συσφίγγει την επιδερμίδα και προλαμβάνει τις σκούρες κηλίδες χαρίζοντας στην επιδερμίδα ορατά ανανεωμένη όψη. Η σύνθεσή της, εμπλουτισμένη με Βιταμίνη C και HEXINOL, μια πατενταρισμένη τεχνολογία, αποτέλεσμα επταετούς έρευνας, δρα κατευθείαν στην καρδιά των κυττάρων για να αντιμετωπίσει τα αίτια των σημαδιών γήρανσης στην πηγή τους, για ορατά αποτελεσματική δράση.

 • Κρέμα αντιγήρανσης για πολλαπλά σημάδια με πλούσια υφή, Anti-Ageing Unifying Cream, 50ml
 • Kρέμα αντιγήρανσης για πολλαπλά σημάδια με λεπτόρρευστη υφή, Anti-Ageing Unifying Fluid, 40mlroc-pro-renove

PROSUBLIME: Μειώνει ορατά το πόδι της χήνας, τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες

Η κρέμα PROSUBLIME έχει δημιουργηθεί ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια. Η σύνθεση άμεσης δράσης που διαθέτει συνδυάζει 2 από τις πλέον αναγνωρισμένες τεχνολογίες αντιγήρανσης από δερματολόγους: Υαλουρονικό οξύ, ένα συστατικό αναγνωρισμένο για τις αποτελεσματικές συσφιγκτικές του ιδιότητες και Ρετινόλη, μια από τις πλέον αποτελεσματικές αντιρυτιδικές τεχνολογίες, για ορατή διόρθωση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια.

 • Kρέμα αντιρυτιδική αναζωογονητική κρέμα ματιών, Αnti-Wrinkle Eye Reviving Cream 15mlroc-pro-sublime-20109

PRO: Φροντίζει τις ευαίσθητες ή ερεθισμένες επιδερμίδες

 • PRO-CLEANCE, πολύς απαλός καθαρισμός χωρίς σαπούνι και άρωμα, Extra-Gentle Wash-off Cleanser, 200mlroc-pro-cleanse-19452
 • PRO-CALM, εντατική καταπραϋντική κρέμα κατά των ερεθισμών, Extra-Soothing Comfort Cream, 40mlroc-pro-calm
 • PRO-CICA, Κρέμα για εντατική αναδόμηση και ανάπλαση, Extra Repairing Recovery Balm, 50mlPRO_CICA_50ml
 • PRO-PROTECT, Εντατική καταπραϋντική κρέμα προστασίας SPF 50, Extra-Soothing Protecting Cream SPF 50, 50mlroc-pro-protect-19458

Με μια τόσο ανανεωμένη σειρά η RoC άλλαξε και την εμφάνιση της γι’αυτό και θα βρείτε στις νέες συσκευασίες, όμορφα χρώματα αλλά και πρακτικότητα.

Τέλος, η Roc προσεγγίζει με ολιστικό τρόπο την αντιγήρανση γι’αυτό και προβάλλει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφης, της καλής ποιότητας ύπνου, της ασφαλούς έκθεσης στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία, ακόμα και της αποτελεσματικής διαχείριση του άγχους. Έτσι, στην ιστοσελίδα της RoC θα βρείτε πολύτιμες συμβουλές από την επιστημονική ομάδα με την οποία συνεργάζεται η Roc για μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης.

Μετά από όλα αυτά, θα συμφωνήσουμε πως η ανανεωμένη σειρά της Roc όντως δεν στηρίζεται στο θαύμα, αλλά στη μέθοδο!