Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικίλους τρόπους για το δέρμα αλλά και για τα μαλλιά. Ένας φθηνός και εύκολος τρόπος για να το βρεις είναι να το φτιάξεις μόνη σου. Επιπλέον είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Και οι παρακάτω τρόποι θα σε κάνουν να θέλεις να φτιάξεις άμεσα. Μην αγχώνεσαι παρακάτω σου έχουμε και τον τρόπο.

Καθαρισμός Προσώπου. Ο καθαρισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομορφιάς. Μετά τον καθαρισμό σου πάρε μια κουταλιά της σούπας ροδόνερο και πρόσθεσε λίγη γλυκερίνη. Άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο σου και στη συνέχεια σκούπισε. Εκτός από το ότι τα υπολείμματα του μακιγιάζ θα εξαφανιστούν το ροδόνερο θα θρέψει το δέρμα σου.

Ελέγχει την υπερβολική λιπαρότητα. Το ροδόνερο είναι πολύ καλό για το λιπαρό δέρμα. Κάνε μια πάστα από ροδόνερο και άργιλο και εφάρμοσε τη στο πρόσωπο σου για 20 λεπτά. Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα.

Μειώνει την ακμή. Πάρε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και ανακάτεψε το με ροδόνερο. Εφάρμοσε το μείγμα για 25 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Εάν το υπερβολικό πιστολάκι έχει καταστρέψει τα μαλλιά σου τότε το ροδόνερο μπορεί να σε σώσει. Πρόσθεσε σε ένα φλιτζάνι με ροδόνερο μερικές σταγόνες jojoba και λίγη βιταμίνη Ε. Ανακάτεψε καλά, βρέξε τα μαλλιά σου και στη συνέχεια πέρασε το μείγμα σε όλη τη τρίχα κάνοντας μασάζ για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ακολούθησε τη διαδικασία του λουσίματος που κάνεις πάντα.