Γυρίστε μερικά χρόνια πίσω και θυμηθείτε πόσο ρηξικέλευθο μας είχε φανεί το ombré hair look. Το ombré ουσιαστικά «μιμήθηκε» το φυσικό ξέβαμμα που προκαλεί στα μαλλιά μας ο ήλιος. Οι hair stylists το λάτρεψαν και οι τεχνητά ξανθές που το δοκίμασαν, το αποθέωσαν, καθώς τις γλίτωσε από τις συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο.

Μια νέα τάση «σπρώχνει» το ombré ένα (μεγάλο) βήμα πιο πέρα. Το όνομα της τάσης «splashlights». Τα μαλλιά που βάφονται με την τεχνική splashlights αποκτούν μια οριζόντια γραμμή σαν να φωτίζονται από μία αχτίδα φωτός. Η γραμμή συνήθως ξεκινά από το ένα αυτί και καταλήγει στο επόμενο.splashlights-1

Αν το ombré είχε φανεί επαναστατικό, τότε τα splashlights είναι ριζοσπαστικά!

Το συγκεκριμένο hair look εμπνεύστηκε η γνωστή colorist, Aura Friedman η οποία και ανέβασε τις φωτογραφίες από τις πρώτες πελάτισσες της που τόλμησαν τα splashlights στους λογαριασμούς της στο Instagram και το Tumblr. Όπως δήλωσε η ίδια η Friedman ‘’Ήθελα να δημιουργήσω ένα το εφέ μιας αχτίδας λέιζερ που σημαδεύει τα μαλλιά σε ένα συγκεκριμένο σημείο’’. Η τεχνική είναι αρκετά περίπλοκη καθώς ο αποχρωματισμός της τούφας γίνεται με οριζόντιο προσανατολισμό και ξεκινά από τις κάτω τούφες, ενώ η απόχρωση των μαλλιών πάνω και κάτω από τα splashlights γίνονται σε γήινους τόνους.splashlight-2

Πόσο πιθανό είναι να ζητήσουμε splashlights από τους κομμωτές μας το 2014;

Η αλήθεια είναι πως η τάση απευθύνεται κυρίως στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν τα μαλλιά τους περισσότερο ως concept ή θέλουν να κάνουν μια δήλωση μέσα από το hair look τους. Εν αναμονή ωστόσο, της εκκίνησης των fashion weeks για τη σεζόν Άνοιξη 2014, δεν είναι απίθανο να δούμε κάποιους μεγάλους σχεδιαστές να εφαρμόζουν τα splashlights στα μαλλιά των μοντέλων που θα παρουσιάσουν τις νέες κολεξιόν τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα καλά νέα για όσες θέλουν να το τολμήσουν είναι πως ακόμα κι αν δεν σας αρέσει μετατρέπεται σχετικά εύκολα σε ombré!