Όταν ζεις σε μια ηλιόλουστη χώρα, για 8 τουλάχιστον μήνες το χρόνο, τα γυαλιά ηλίου αποθηκεύονται στη θήκη μέσα στην τσάντα σου μόνο όταν ο ήλιος έχει δύσει.

Στη χώρα μας χρειαζόμαστε μίνιμουμ δύο ζευγάρια: ένα για τη καθημερινή ζωή κι ένα για την παραλία. Αν προσθέσουμε τις τάσεις που αλλάζουν, σε συνδυασμό με τα νέα χρώματα και σχέδια που μας προτείνουν κάθε χρόνο οι μεγάλοι οίκοι μόδας και παραδοσιακοί κατασκευαστές γυαλιών ηλίου, τότε είναι πραγματικά πολύ δύσκολο κάποιος να μείνει στα δύο ζευγάρια γυαλιά ηλίου μόνο.

Παρά τις νέες τάσεις που φέρνει κάθε σεζόν στα γυαλιά ηλίου, φέτος για παράδειγμα είναι της μόδας τα γυαλιά με στρογγυλούς φακούς, το σχήμα του προσώπου σας παραμένει ίδιο κι έτσι καλό είναι να γνωρίζετε ποιος σκελετός ταιριάζει πραγματικά στο δικό σας πρόσωπο. Έχοντας επιλέξει το ζευγάρι γυαλιών που σας κολακεύει μπορείτε να παίξετε άφοβα με τα χρώματα και τα σχέδια. Ο πειρασμός είναι όντως μεγάλος!

Στρογγυλό πρόσωποsunglasses-for-round-face-shape

Τα στρογγυλά πρόσωπα δεν έχουν γωνίες καθώς τα μάγουλα καταλαμβάνουν μεγάλο εύρος και το μάκρος από το μέτωπο ως το πηγούνι είναι σχεδόν ίσο με το μήκος του προσώπου. Επομένως, σκοπός μας είναι να δώσουμε περισσότερο μάκρος στο πρόσωπο έτσι ώστε να φαίνεται πιο αδύνατο. Ιδανικές επιλογές είναι οι φακοί σε ορθογώνιο σχήμα ή οι σκελετοί με ασύμμετρο πάνω ή κάτω μέρος. Χρειάζεται προσοχή στα έντονα γεωμετρικά σχήματα, απόλυτα τετράγωνοι ή στρογγυλοί φακοί κι ενώ ένας σκελετός με γωνίες είναι ιδανικός, καλό είναι οι άκρες του να είναι στρογγυλευμένες. Εναλλακτική λύση είναι και τα γυαλιά ηλίου με ίσια, μεγάλη, γέφυρα.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάςsunglasses-for-heart-shaped-face

Οι γυναίκες με αυτό το σχήμα προσώπου έχουν πιο στενό σαγόνι και τα ζυγωματικά τους είναι ανυψωμένα. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε καλό είναι να αποφύγετε ένα βαρύ σκελετό ή έναν έντονα γεωμετρικό. Ο ιδανικός σκελετός για εσάς είναι ο λεγόμενος cateye (σε σχήμα ματιού γάτας). Το μυστικό είναι να διαλέξετε ένα σκελετό που το πάνω μέρος του να είναι πιο ευρύ σε σχέση με το κάτω. Επίσης, τα γυαλιά ηλίου με έντονο τόξο (σαν το τόξο των φρυδιών) αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή για τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς.

Το οβάλ πρόσωποsunglasses-for-oval-face-shape

Το πρόσωπο στο οποίο ταιριάζουν σχεδόν όλοι οι σκελετοί γυαλιών ηλίου. Βασικά, δεν έχω κάποια συγκεκριμένη συμβουλή για τις γυναίκες με οβάλ πρόσωπο εκτός από το να δοκιμάσουν όσα περισσότερα σχέδια μπορούν μέχρι να βρουν ποιο τους αρέσει περισσότερο αφού σίγουρα οι περισσότεροι σκελετοί ταιριάζουν στο πρόσωπό τους. Προσωπικό tip είναι να μη φοβηθείτε τα τεράστια, δραματικά γυαλιά ηλίου αφού έχετε το ιδανικό πρόσωπο για να φαίνονται όντως vintage κι όχι γελοία. Και ίσως να φανεί περίεργο αλλά συνήθως στα οβάλ πρόσωπα δεν ταιριάζει μία από τις πιο ασφαλείς και κλασσικές επιλογές στα γυαλιά ηλίου, τα γυαλιά του αεροπόρου (aviator sunglasses).

Το μακρόστενο πρόσωποsunglasses-for-oblong-face-shape

Οι γυναίκες με το συγκεκριμένο σχήμα προσώπου δυσκολεύονται λίγο περισσότερο να βρουν το ιδανικό ζευγάρι γυαλιών καθώς το πρόσωπο τους είναι πολύ μακρύ και στερείται έντονων ζυγωματικών. Έτσι, στόχος είναι να προσθέσετε όγκο στο πρόσωπο. Όπως στα οβάλ πρόσωπα, έτσι και στα μακρόστενα, στοχεύστε για oversized σκελετούς με στρογγυλευμένες όμως γωνίες έτσι ώστε να «μαλακώνουν» το πρόσωπο. Και τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να φορέσετε άφοβα την hot τάση της σεζόν, τα τεράστια γυαλιά ηλίου με τους στρογγυλούς φακούς.

Τετράγωνο πρόσωποsunglassers-for-square-face-shape

Τα πρόσωπα με το συγκεκριμένο σχήμα έχουν πολύ έντονο πηγούνι και τετραγωνισμένο τριχωτό κεφαλής. Διαλέξτε σκελετό που η γέφυρα είναι πιο ψηλά από την κορυφή της μύτης σας ενώ τα μικρά γυαλιά ηλίου κάνουν το κεφάλι σας να φαίνεται πιο μακρύ.

Το επόμενο ζευγάρι των γυαλιών σας είναι κάπου εκεί έξω!Spring-Summer-2013-Sunglasses