Το ότι πρέπει να φοράς αντηλιακό όλο το χρόνο, χειμώνα-καλοκαίρι, ελπίζω να το έχεις εμπεδώσει! Σε περίπτωση που σφυρίζεις αδιάφορα, απλώς να αναφέρω πως αποτελεί προληπτικό μέτρο ενάντια στον καρκίνο του δέρματος και τη γήρανση της επιδερμίδας.

Μετά από αυτή τη μικρή επανάληψη, τίθεται ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Πότε πρέπει να απλώσουμε το αντηλιακό μας πριν εκτεθούμε στον ήλιο;

Οι δερματολόγοι επιμένουν πως για να είναι αποτελεσματική η προστασία που προσφέρει το αντηλιακό πρέπει να το απλώνουμε σε πρόσωπο και σώμα 20 με 30 λεπτά πριν την επαφή με τον ήλιο. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις περιπτώσεις έκθεσης στον ήλιο, είτε πρόκειται για την καθημερινότητα στην πόλη, είτε για την ηλιοθεραπεία στην παραλία.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου είναι καλό να χρησιμοποιούμε την αντηλιακή κρέμα ως τις 6 το απόγευμα, ενώ στις πιο νότιες περιοχές της χώρας όπως στην Κρήτη, η χρήση μπορεί να επεκτείνεται ως τις 7 μ.μ.

Τέλος, για να είναι αποτελεσματική η προστασία του δέρματος από την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, σημαντικό ρόλο παίζει και η σύνθεση του αντηλιακού. Μια νέα προσθήκη στα αντηλιακά καλλυντικά με μοναδική σύνθεση είναι η σειρά προϊόντων,  Solène, που αναπτύσσονται και παράγονται στην Ελλάδα. 

Τι μας εντυπωσίασε στα Solène:

Η σύνθεση της σειράς έχει αναπτυχθεί πάνω στη βάση ενός καινοτόμου φυτικού συμπλέγματος 4 καροτενοειδών φυτικών εκχυλισμάτων, θρεπτικά συστατικά γνωστά για την ευεργετική αντιοξειδωτική και φωτοπροστατευτική τους δράση στην επιδερμίδα.

Το C4-carrotenoids complex

Το C4-carrotenoids complex

Το C4-carrotenoids complex αποτελείται από καρότο, τομάτα, cranberry και λάδι buriti, το οποίο σύμφωνα με εργαστηριακές μελέτες, δρα σε 4 επίπεδα προστασίας της επιδερμίδας κατά της UV ακτινοβολίας:

  • Προασπίζει το DNA της επιδερμίδας, προστατεύοντας τα λιπίδια της κυτταρικής μεμβράνης από την καταστροφή της.
  • Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, παρατείνοντας τη βιωσιμότητα των κυττάρων και ενισχύοντας τον αμυντικό μηχανισμό του δέρματος.
  • Προστατεύει από τη φωτογήρανση, διατηρώντας τη νεανικότητα της επιδερμίδας.
  • Διατηρεί τα φυσικά επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας, επιδεικνύοντας σημαντική αντιφλογιστική δράση.

Τα προϊόντα που ξεχωρίσαμε από τη συλλογή προϊόντων Solène για το καλοκαίρι του 2014:

CC Multistep Perfection Cream SPF30:

Η καινοτόμα αντηλιακή προσώπου CC Multistep Perfection Cream SPF30, προφυλάσσει την επιδερμίδα από τα ηλιακά εγκαύματα και την πρόωρη γήρανση ενώ παράλληλα παρέχει αποτελεσματική κάλυψη των περισσότερων τύπων δυσχρωμιών & ατελειών του δέρματος (φακίδες, πανάδες, σκούρες κηλίδες). Ως CC κρέμα διαθέτει συστατικά ενυδάτωσης. Απορροφάται γρήγορα, αφήνοντας ματ όψη.

Solene CC Multistep Perfection Cream SPF30

Solene CC Multistep Perfection Cream SPF30

Solène Kids Trigger Spray SPF50+

Το αντηλιακό γαλάκτωμα προσώπου & σώματος για παιδιά, σε πρακτική συσκευασία trigger spray, καθιστά την προστασία της παιδικής επιδερμίδας εύκολη & διασκεδαστική υπόθεση! Υποαλλεργική, μη φωτοερεθιστική σύνθεση για μεγιστοποιημένη ανεκτικότητα. Έχει αναπτυχθεί με τρόπο, ώστε να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης.

Solene Kids Trigger Spray SPF50+ 200ml

Solene Kids Trigger Spray SPF50+ 200ml

 

H σειρά αντηλιακής προστασίας Solène αποτελεί μια πλήρη γκάμα προϊόντων που προορίζονται για το πρόσωπο, το σώμα & την προστασία της παιδικής επιδερμίδας.

Tη σειρά Solène θα τη βρείτε αποκλειστικά στα φαρμακεία.