Νομίζεις πως φροντίζεις το δέρμα σου και στην ουσία μπορεί είτε να παραλείπεις κάποια διαδικασία από τη ρουτίνα ομορφιάς σου ή να είσαι υπερβολική με αυτή, με αποτέλεσμα να κάνεις κακό αντί για καλό στο δέρμα σου.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιο συνήθεις -επιβλαβείς- συνήθειες ομορφιάς:

1. Να παραλείπεις το γαλάκτωμα καθαρισμού, την τονωτική λοσιόν ή και τα δύο

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας πριν ακουμπήσεις το πρόσωπό σου στο μαξιλάρι είναι απαραίτητος! Αν ξέρεις πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις τη λοσιόν, μην μπεις στον κόπο να την αγοράσεις. Άπλωσε το γαλάκτωμα σε ελαφρώς υγρό πρόσωπο και αφαίρεσε με βαμβάκι ή μια μαλακή πετσέτα. Και μην ξεχνάς πως μετά από έναν καθαρισμό πρέπει να απλώνεις κρέμα ματιών.

2. Να κάνεις υπερβολική χρήση κάποιων προϊόντων

Εντάξει, αυτή η αντιρυτιδική κρέμα που πήρες όντως κάνει θαύματα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως επισπεύδεις το θαύμα, αν τη χρησιμοποιείς 5 φορές την ημέρα! Η υπερβολική χρήση των καλλυντικών οδηγεί σε αυξημένη λιπαρότητα στο δέρμα.

3. Να χρησιμοποιείς καλλυντικά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας

Ένας πολύ υψηλός δείκτης προστασίας μπορεί να φράξει τους πόρους στην επιδερμίδα σου. Έχε κατά νου πως ο SPF 30 είναι το ανώτατο, ασφαλές όριο (εξαιρούνται περιπτώσεις με φωτοευαισθησία και δερματοπάθειες). Σε κάθε περίπτωση, ο δερματολόγος σου ξέρει ποιος είναι ο κατάλληλος δείκτης προστασίας για το δικό σου δέρμα.

4. Να περιποιείσαι μόνο το πρόσωπο σου

Όχι, πες μου τι να το κάνεις το νεανικό πρόσωπο αν στερεώνεται σε έναν γηρασμένο λαιμό, το περιποιούνται χέρια με ρυτίδες και αποτελεί την κορυφή ενός αφυδατωμένου σώματος. Συχνά κάνουμε τα πάντα για την επιδερμίδα του προσώπου: θεραπείες, μάσκες, απολεπίσεις, κρέμες και δεν φροντίζουμε με τον ίδιο ζήλο το υπόλοιπο σώμα.

Βασικά βήματα: Η περιποίηση του προσώπου αφορά πάντα και την περιοχή του λαιμού και επίσης, κάνουμε συχνά απολέπιση στο σώμα προκειμένου να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και φροντίζουμε με κατάλληλες κρέμες τις περιοχές των χεριών, του σώματος και των πελμάτων.