Η φαντασία του σχεδιαστή υποδημάτων, Δούκα Χατζηδούκα δεν γνωρίζει όρια. Έτσι μετά τις γόβες Silhouette που αναπαριστούν ένα ζευγάρι καλλίγραμμών γυναικείων ποδιών στη θέση του τακουνιού ήρθε η ώρα να εμπνευσθεί από ένα ποτήρι σαμπάνιας και να δημιουργήσει τα Glass Heels.

Ο Δούκας Χατζηδούκας, είναι ο αγαπημένος σχεδιαστής των γυναικών γιατί παρουσιάζει τα πιο avantgardeκαι μοναδικά σχέδια για το λατρεμένο φετίχ τους, τα παπούτσια. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που η Ιταλική Vogue έχει χαρακτηρίσει τον Χατζηδούκα ως “ανατρεπτικό φετιχιστή”.

Ο σχεδιαστής που γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη έχει κατακτήσει ήδη πολλές κορυφές. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2003 παρουσίασε την πρώτη του Prêt-à-Porter συλλογή υποδημάτων και την ίδια χρονιά αποδέχτηκε την πρόσκληση της «Camera Nazionale Della Moda Italiana» να συμμετέχει στην εβδομάδα μόδας «Alta Moda», στο πλαίσιο της διοργάνωσης FashionCalendar 2003 όπου 12 νέοι σχεδιαστές από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις συλλογές τους. Ο Χατζηδούκας παρουσίασε 15 ζευγάρια Haute Couture που χαρακτηρίστηκαν ως “σέξι, ανατρεπτικά και απόλυτα πολυτελή”.

Επίσης, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ο Χατζηδούκας είναι ο Έλληνας σχεδιαστής του βραχιολιού «Pink Ribbon», το βραχιόλι-σύμβολο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Το βραχιόλι έχει πάρει το όνομα του από την ροζ κορδέλα, το σύμβολο δηλαδή της εκστρατείας για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού που ξεκίνησε το 1992 η Estee Lauder. Η συνεργασία του Δούκα Χατζηδούκα με την Estee Lauder μετράει ήδη εφτά χρόνια. Ο ίδιος ο σχεδιαστής έχει δηλώσει πως μέσα από τον σχεδιασμό του βραχιολιού «Pink Ribbon» έχει την ευκαιρία να συμβάλλει σε έναν πολύ σημαντικό σκοπό με τον πλέον δημιουργικό τρόπο.

Ανάμεσα στις διάσημες λάτρεις των δημιουργιών του Δούκα Χατζηδούκα είναι και το pop icon, Ριάνα. Τα παπούτσια του σχεδιαστή πωλούνται σε όλο τον κόσμο ενώ η συλλογές του αποτελούν το μοναδικό ελληνικό Prêt-à-Porter label που πωλείται μαζί με τις μεγαλύτερες φίρμες της μόδας.

Ο Δούκας Χατζηδούκας επισφράγισε την επιτυχία των Glass Heels με πρόσφατες δύο εκδηλώσεις στα καταστήματα First σε Γλυφάδα και Κηφισιά και οι καλεσμένοι του απόλαυσαν υπέροχη σαμπάνια Moët & Chandon.