Τώρα τελευταία τα βλέπεις κομματάκι ταλαιπωρημένα. Στην πραγματικότητα δεν τα φροντίζεις όσο θα πρεπε για να λέμε και την αλήθεια. Για αρχή, κάνεις κάποια βασικά λάθη που πρέπει να σταματήσεις εδώ και τώρα. Και μπορεί τώρα το πρόβλημα να μην είναι τόσο έντονο, μακροπρόθεσμα όμως θα δεις την κόμη σου να χάνει την λαμπερή της όψη. Για να μην πω και τίποτ’αλλο και σε πανικοβάλλω.

Ποια είναι όμως τα λάθη που κάνεις;

1. Καθημερινό λούσιμο

No, no, NO. Πες όχι στο καθημερινό λούσιμο και πάψε να αισθάνεσαι ότι τα μαλλιά σου στην δεύτερη μέρα είναι λαδωμένα και εν ολίγοις δεν βλέπονται. Σύμφωνα με ειδικούς, το σωστό είναι να τα λούζεις ανά δύο ημέρες. Το καλύτερο και σωστότερο ανά τρεις, αλλά αυτό προς το παρόν είναι άθλος.

2. Όχι στο καυτό νερό

Καταλαβαίνω, είναι χειμώνας και το καυτό νερό ρέει άφθονο κάθε φορά που κάνεις μπάνιο, αλλά δεν κάνει καλό στα μαλλιά σου. Κάνε την καρδιά σου πέτρα, βρες όσο θάρρος διαθέτεις και ξέβγαλε το κεφάλι σου με χλιαρό νερό γιατί μόνο έτσι η ενυδάτωση τους γίνεται σωστά. Όλα για την ομορφιά!

3. Μην υπερβάλεις με το κοντίσιονερ και το σαμπουάν

Το σαμπουάν και το κοντίσιονερ θέλουν το μέτρο τους. Και για να μην καταστρέφεις τα μαλλιά σου, προσπάθησε να τα χρησιμοποιείς σωστά. Δηλαδή, το σαμπουάν να το βάζεις στις ρίζες και να επικεντρώνεσαι εκεί και το κοντίσιονερ στις άκρες. Έλα, εύκολο είναι!

tumblr_nspjr5f8ae1tkd0vvo1_500