Η Ειρήνη Μιχοπούλου είναι μια μοναδική περίπτωση δημιουργού.

Οι αρχικές σπουδές της ήταν στη γραφιστική αλλά τελικά την κέρδισε η φωτογραφία. Σπούδασε στη Σχολή Φωτογραφίας E.S.P –European School of Photography με υποτροφία καλύτερου φοιτητή και εξειδίκευση στην καλλιτεχνική της φωτογραφία, και μετά ακολούθησε φωτογραφικές σπουδές στον Leica Academy. Το φωτογραφικό της στυλ είναι μοναδικό με πολλές εκθέσεις και αναφορές στη φωτογραφική της δουλειά. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει λάβει μέρος στην έκθεση «Trend And Lifestyle» στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και η συλλογή της «Artistic still life» εκτίθενται μόνιμα στο Fine Palate Studio στη Σιγκαπούρη.

Έχει κάνει από φωτογραφίσεις μόδας μέχρι και πορτρέτα δημοφιλών μουσικών όπως οι Franz Ferdinand, Juliette Lewis, Kevin Yost, Tiger Lillies και Federico Aubelle.

Ως δημιουργική φύση, αξιοποίησε την καλλιτεχνική της ματιά και τα χέρια της άρχισαν να δίνουν μορφή σε μέταλλα και άλλα υλικά και έτσι ξεκίνησε η δική της σειρά χειροποίητων κοσμημάτων και κάποιων διακοσμητικών αντικειμένων. Δεν χρειάζονταν σπουδές, με πολλή μελέτη σε τεχνικές και πολλές ώρες πρακτικής, η Ειρήνη Μιχοπούλου κατόρθωσε να γίνει μία αυτοδίδακτη δημιουργός κοσμημάτων.

H Ειρήνη Μιχοπούλου επί το έργον

H Ειρήνη Μιχοπούλου επί το έργον

Η ίδια  δηλώνει πως κάθε δημιούργημα της είναι φτιαγμένο με αγάπη αλλά εκείνο που το κάνει μοναδικά είναι πως αποτελούν όντως μοναδικά αντικείμενα! Δεν δημιουργεί ποτέ το ίδιο κόσμημα. Μπορείτε να δείτε κάποιο κόσμημα από τη συλλογή της και να της ζητήσετε να σας το φτιάξει αλλά εκείνη θα σας πει ότι θα φτιάξει κάτι παρόμοιο και ποτέ το ίδιο με εκείνο που είδατε.

Έτσι, όσες χειροποίητες δημιουργίες κι αν αποκτήσετε από την Ειρήνη να είστε σίγουροι πως δεν θα βρουν άλλους κατόχους και πως θα φοράτε μια δημιουργία που θα ξεφεύγει από τη μαζική παραγωγή.

Για τα κοσμήματα της χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας υλικά. Οι δημιουργίες της αποτελούν ένα πρωτότυπο πάντρεμα από ημιπολύτιμους λίθους, διάφορα μέταλλα ,με έμφαση στο χαλκό, τον ορείχαλκο και τον άπαλκα καθώς και σχοινιά, αλυσίδες κ.α.

Τα περισσότερα από τα κομμάτια της είναι ζωγραφισμένα ή χαραγμένα στο χέρι ή έχουν vintage μοναδικές λεπτομέρειες. Θέλει οι δημιουργίες της όπως αναφέρει η Ειρήνη, να κάνουν κάποιο «statement», να δημιουργούν μια εντύπωση, να κάνουν κάποια δήλωση για τον δημιουργό τους αλλά και για τον κάτοχό τους.

Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά τις δημιουργίες της Ειρήνης σε ένα market. Το βλέμμα μου έπεσε αμέσως πάνω στα κοσμήματα της γιατί με τράβηξαν τα ζωντανά χρώματα. Όταν πλησίασα μπόρεσα να διαπιστώσω τη λεπτομέρεια των σχεδίων της ενώ μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που δίνει σχήμα, μπερδεύει τα καλούπια των κοσμημάτων της, γι’αυτό άλλωστε λάτρεψα το Octopus necklace και τα Zipper (φερμουάρ) κολιέ της.

Octopus necklace

Octopus necklace

Flying butterflies necklace-Zipper series

Flying butterflies necklace-Zipper series

Η ίδια η Ειρήνη έχει εξάλλου αδυναμία στα κολιέ. Το στυλ των κοσμημάτων της είναι ένα κράμα vintage, αφρικάνικου έθνικ και μποέμ.

H Ειρήνη Μιχοπούλου φορά το emerald bracelet

H Ειρήνη Μιχοπούλου φορά το emerald bracelet

Η Ειρήνη είναι ένας πολύ ζεστός άνθρωπος με θετική ενέργεια κι ένιωσα πραγματικά πως ό,τι κάνει το κάνει με πολύ αγάπη και πως θέλει οι πελάτες της να αισθάνονται μοναδικοί όπως και οι δημιουργίες της!

 

 

Ανακαλύψτε τις δημιουργίες της Ειρήνης Μιχολοπούλου που περιλαμβάνουν τη σειρά κοσμημάτων της καθώς και ρούχα, σουβέρ, και κρεμαστά διακοσμητικά στην Facebook Fan Page της.

Μπορείτε να κάνετε τις παραγγελίες σας μέσα από το blog της Ειρήνης καθώς και στο on line store της sto Etsy Shop.

Τέλος, όπως προαναφέρθηκε η Ειρήνη Μιχοπούλου είναι καλλιτεχνική φύση και η μουσική αποτελεί τεράστια έμπνευση για όλες τις δημιουργίες της, είτε πρόκειται για τη φωτογραφία είτε για τα κοσμήματα της, γι’αυτό θα πετύχεις την Ειρήνη και ως DJ να παίζει μουσική σε διάφορα μπαράκια του κέντρου. Αναζήτησε αφίσες που η ίδια δημιουργεί, στις προσωπικές σελίδες της στο Facebook και ενημερώσου για τα DJ sets της.

Etsy shop on line store

Irini’s Michopoulou Blog