Οι αφέλειες αποτελούν αγαπημένη επιλογή των γυναικών αλλά σχεδόν πάντα συνοδεύονται από έναν προβληματισμό: “Πως θα κατορθώσω να τις τιθασεύω;”. Η αλήθεια είναι πως όταν έχεις αφέλειες δεν μπορείς να τις αφήσει “αυθόρμητες” και να φύγεις από το σπίτι όπως ξύπνησες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι δύσκολο το στιλιζάρισμα τους. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα ακόλουθα tips:

Στέγνωσε τα μαλλιά σου όσο πιο σύντομα γίνεται

Αν έχεις συνηθίσει να βγαίνεις από το ντους και να κάνεις βόλτες στο σπίτι με την πετσέτα στο κεφάλι δίνεις περιθώριο στις αφέλειες να διαμορφωθούν όπως…νομίζουν. Οι αφέλειες στεγνώνουν πολύ γρήγορα οπότε όσο πιο γρήγορα ξεκινήσεις το hair styling τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Ο σωστός τρόπος στεγνώματος

Καταρχάς, χρειάζεσαι μια κυλινδρική βούρτσα. Κράτησε το σεσουάρ στην κορυφή του κεφαλιού και μετακίνησε το στόμιο με φορά προς τα κάτω στεγνώνοντας τη φράντζα από άκρη σε άκρη. Ολοκλήρωσε το στέγνωμα, ρολάροντας τη βούρτσα από τη μέσα πλευρά στις άκρες ενώ ρίχνεις θερμό αέρα στις τούφες.

Κυλινδρική βούρτσα StyleTime

Κυλινδρική βούρτσα StyleTime

Επένδυσε σε ένα λεπτό ισιωτικό

Η συγκεκριμένη συσκευή hair styling προσφέρει το τέλειο φινίρισμα στις αφέλειες καθώς τις πειθαρχεί απόλυτα. Χρησιμοποίησε το κάθετα ξεκινώντας κοντά στις ρίζες.

Ισιωτικό Silk της Remington

Ισιωτικό Silk της Remington

Παίξε το “messy” κόλπο

Όταν οι αφέλειες σου δεν πειθαρχούν με τίποτα (ναι, υπάρχουν κι αυτές οι μέρες κυρίως όταν η υγρασία αγγίζει τιμές ρεκόρ), είναι μάταιο να προσπαθείς να τους δώσεις μια ομοιόμορφη μορφή. Παραδειγματίσου από την Alexa Chung και χώρισε τις δεξιά-αριστερά με φορά προς τα έξω.

Alexa Chung

Alexa Chung

Μην χρησιμοποιήσεις πολύ προϊόν

Μπορεί να νομίζεις πως έτσι θα πειθαρχήσεις καλύτερα τις αφέλειες αλλά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τις λαδώσεις. Ό,τι προϊόν κι αν χρησιμοποιήσεις, φρόντισε πρώτα να το περάσεις από τα μαλλιά σου και με την ποσότητα που θα περισσέψει στα δάχτυλα σου, φτιάξε τις αφέλειες.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά 

Ακόμα κι αν δεν λούζεις συχνά τα μαλλιά σου (μεταξύ μας, καλά κάνεις), οι αφέλειες πρέπει να μένουν καθαρές γιατί λαδώνουν πιο γρήγορα και εύκολα. Μια λύση είναι να λούζεις τοπικά μόνο τη φράντζα και να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία στεγνώματος που προαναφέρθηκε ή να βρει μια μόνιμη θέση στο ράφι του μπάνιου το ξηρό σαμπουάν που προσφέρει καθαριότητα και φρεσκάδα στα μη λουσμένα μαλλιά.

Dry Shampoo Fresh Dust της σειράς Tecni.Art-L'Oreal Professionnel

Dry Shampoo Fresh Dust της σειράς Tecni.Art-L’Oreal Professionnel

Κι ένα beauty tip για το τέλος: Η ενυδάτωση του προσώπου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διαδικασία αλλά το πρόβλημα είναι πως ποσότητα της κρέμας ή του γαλακτώματος μεταφέρεται από το μέτωπο στις αφέλειες με αποτέλεσμα να λαδώνουν. Για να αποφύγεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο, φρόντισε να απλώσεις το προϊόν και να περιμένεις 10 λεπτά μέχρι να αφήσεις την φράντζα κάτω. Αν νιώθεις πως το μέτωπο είναι ακόμα λιπαρό, απορρόφησε την περίσσια ποσότητα κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις με χαρτί κουζίνας.