Υπάρχουν κάποιες γυναίκες (η αρθρογράφος είναι μία από αυτές) που λατρεύουν το μαύρο χρώμα στα νύχια. Έτσι, το τέλος των θερινών διακοπών σημαίνει και το τέλος της «απιστίας» μου με κοραλλί, φούξια, πορτοκαλί βερνίκια.

Η νέα φθινοπωρινή σεζόν επιφύλασσε μια ευχάριστη έκπληξη για τις λάτρεις των μαύρων νυχιών.

Οι Elie Saab, Kenzo και Cushnie et Ochs κράτησαν το διαχρονικό και κομψό total black look στο μανικιούρ και ο οίκος Louis Vuitton επέλεξε μαύρο (μαζί με το επίσης κλασσικό κόκκινο) για το πεντικιούρ.

Οι Oscar de la Renta και Mara Hoffman πάλι επέλεξαν το σχέδιο του μισοφέγγαρου (λίγο πιο γεωμετρικό για τη Mara Hoffman) καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του νυχιού με μαύρο χρώμα και δημιούργησαν το εν λόγω εφέ με ασημί, μεταλλικό χρώμα. Η διαφορά τους; Το μισοφέγγαρο εμφανίστηκε στο πάνω μέρος του νυχιού στο fashion show του Oscar de la Renta και στο κάτω μέρος στο show της Mara Hoffman.

Για τη συλλογή Emerson, η Jackie Frasier-Swan μιμήθηκε ένα από τα πιο δυνατά prints της χειμερινής σεζόν, το pied de poule, για να «ζωγραφίσει» τα νύχια των μοντέλων που περπάτησαν την πασαρέλα της.

Τέλος, η Nicole Miller μπορεί να διατήρησε ένα total black look στο μανικιούρ αλλά δεν παρέλειψε να δώσει μια μικρή μεταλλική λεπτομέρεια σε ένα μόνο νύχι.

Λάτρεις του κλασσικού ή του πιο εξελιγμένου στυλ, το μαύρο βερνίκι είναι σίγουρα τάση το χειμώνα του 2013-14!