“Timing is Everything” λένε οι φίλοι μας οι Άγγλοι και αυτή είναι μια δήλωση που έχει επαληθευτεί πολλές φορές στη ζωή. Από άποψη χωροχρόνου, το παρόν δηλαδή, μας βρίσκει στο τέλος των καλοκαιρινών διακοπών (μην πυροβολείτε τον αγγελιοφόρο, την αλήθεια λέω…), και τα σημάδια από το “όχι και τόσο φιλικό” χάδι του ήλιου έχουν αποτυπωθεί στο κορμί και τα μαλλιά σας. Αφού το πήρατε απόφαση πως ήρθε η στιγμή για ολική επαναφορά και επανόρθωση, αντιλαμβάνεστε πως το είναι το σωστό timing για να προσφέρετε εντατική ενυδάτωση και εμπειρία χαμάμ όμοια με εκείνα τα τελετουργικά καθαρισμού που  απολαμβάνουν οι γυναίκες στο Μαρόκο κάθε εβδομάδα, στα τοπικά χαμάμ.

Γιατί άραγε να παραδειγματιστούμε από τις συνήθειες των γυναικών από το πολύχρωμο και εξωτικό Μαρόκο; Γιατί στους πρόποδες των Βουνών Atlas στο Μαρόκο φύεται το άγριο δένδρο Argan – η μοναδική περιοχή στον κόσμο που ευδοκιμεί φυσικά. Εδώ, οι γυναίκες της φυλής των Βερβέρων συλλέγουν με τα χέρια και επιλέγουν προσεκτικά για σπάσιμο μόνο τους καλύτερης ποιότητας καρπούς, οι οποίοι στη συνέχεια πιέζονται για να πάρουν το πιο αγνό και λαμπερό έλαιο που χρησιμοποιείται στη νέα σειρά Wild Argan Oil Bath & Bodycare της The Body Shop.

Μαρόκο

Μαρόκο

Συλλογή καρπών Argan από γυναίκες της φυλής των Βερβέρων του Μαρόκο

Συλλογή καρπών Argan από γυναίκες της φυλής των Βερβέρων του Μαρόκο

Για αιώνες, οι γυναίκες της φυλής των Βερβέρων παραδοσιακά χρησιμοποιούν το έλαιο Argan στα τελετουργικά ομορφιάς του χαμάμ προκειμένου να προστατεύσουν και να θρέψουν την επιδερμίδα τους από τους σκληρούς ανέμους της Σαχάρας και τον καυτό ήλιο. Είναι πλούσιο σε βασικά λιπαρά οξέα – όπως λινολεϊκό οξύ (Ωμέγα 6) – και φυσικές τοκοφερόλες που το καθιστούν ένα εξαιρετικά θρεπτικό συστατικό για την επιδερμίδα. Δίκαια λοιπόν έχει κερδίσει τον τίτλο “Η Βασίλισσα των Ελαίων”.

Πλήρης σειρά Wild Argan Oil Bath & Bodycare της The Body Shop

Πλήρης σειρά Wild Argan Oil Bath
& Bodycare της The Body Shop

Η The Body Shop, με μία ιστορία 38 ετών στη δημιουργία προϊόντων περιποίησης εμπνευσμένα από τη φύση, δημιούργησε τη σειρά Wild Argan Oil Bath & Bodycare, θέλοντας να προσφέρει την εμπειρία χαμάμ στο σπίτι κάθε γυναίκας, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες έρευνες που φανερώνουν πως περισσότερες από το 10% των γυναικών δεν ενυδατώνουν ποτέ το σώμα τους, αγνοώντας ή αδιαφορώντας για το γεγονός πως το δέρμα στο σώμα γερνά με τους ίδιους ρυθμούς που γερνά και το δέρμα στο πρόσωπο.

Ποια είναι διαδικασία για το “τελετουργικό λάμψης” που προτείνει η The Body Shop:

 1. H σωστή διάθεση: Βασικό συστατικό του Χαμάμ είναι να βρείτε χρόνο και να απομακρυνθείτε από την καθημερινότητα. Βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, χαμηλώστε τα φώτα, ανάψτε κεριά και πάρτε μία βαθιά ανάσα. Τώρα μπορείτε να βυθιστείτε σε ένα καυτό Wild Argan Oil Bubbling Bath, ή σε ένα καυτό ντους για να χαλαρώσετε & να απαλύνετε την επιδερμίδα, να ανοίξουν οι πόροι και να προετοιμαστείτε για το δικό σας τελετουργικό.

  BUBBLING BATH (250ml/13,00€)

  BUBBLING BATH
  (250ml/13,00€)

 2. Καθαρισμός: Κάντε βαθιά απολέπιση με το Wild Argan Oil Rough Scrub. Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και ανακουφίστε την ένταση με το Massage Soap. Συμβουλή: ξεβγάλτε με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να προετοιμαστεί η επιδερμίδα για την ενυδάτωση.
  ROUGH SCRUB (200ml/15,50€)

  ROUGH SCRUB
  (200ml/15,50€)

  MASSAGE SOAP (150g/7,00)

  MASSAGE SOAP
  (150g/7,00)

 3. Ενυδάτωση: Απλώστε στην επιδερμίδα το πλούσιο Wild Argan Oil Body Butter ή εάν προτιμάτε κάτι πιο ελαφρύ, τότε απλώστε τη Wild Argan Oil Body Lotion. Απλώστε λίγο από το Miracle Solid Oil στα εξαιρετικά ξηρά σημεία.
  BODY BUTTER (200ml/15,00€)

  BODY BUTTER
  (200ml/15,00€)

  BODY LOTION (250ml/12,00€)

  BODY LOTION
  (250ml/12,00€)

  MIRACLE SOLID OIL (50g/8,00€)

  MIRACLE SOLID OIL
  (50g/8,00€)

 4. Λάμψη: Τέλος, απλώστε στην επιδερμίδα σας το Radiant Oil για ένα μεταξένια απαλό τελείωμα και μία χρυσή λάμψη.

  THE RADIANT OIL (150ml/18,00€)

  THE RADIANT OIL
  (150ml/18,00€)

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 50 γυναίκες που δοκίμασαν το παραπάνω τελετουργικό, το 98% δήλωσε πως η επιδερμίδα δείχνει πιο λεία και μεταξένια, ενώ το 88% συμφωνεί πως η επιδερμίδα δείχνει πιο λαμπερή.

Kαρποί Argan

Kαρποί Argan

Eίναι σημαντικό να αναφερθεί πως και η νέα σειρά bath & bodycare της The Body Shop εντάσσεται στο πλαίσιο του Δίκαιου Εμπορίου με Κοινότητες και εγκαινιάζεται η συνεργασία με τον Targanine, έναν τοπικό συνεταιρισμό του Μαρόκο που δημιουργήθηκε από γυναίκες για γυναίκες προκειμένου να βρουν αγοραστές για το έλαιό τους και να τους προσφέρει την τεχνική βοήθεια που χρειάζονται για να αναπτυχθεί η βιομηχανία τους με θετικό τρόπο. Η αγορά προϊόντων από τη The Body Shop ενισχύει άμεσα τις γυναίκες αυτές, δίνοντάς τους την ικανότητα να προσφέρουν στην οικογένειά τους σταθερό εισόδημα και να απολαμβάνουν τη συντροφιά μεταξύ τους.

Είστε έτοιμες να παραδοθείτε στο δικό σας τελετουργικό ομορφιάς και απολαύσετε τα οφέλη του θαυματουργού wild argan oil; Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε άμεσα ένα κατάστημα The Body Shop.