Το Α και το Ω στην εμφάνιση μιας γυναίκας είναι τα όμορφα και λαμπερά μαλλιά. Μήπως όμως δεν τα προσέχεις όσο θα έπρεπε;

Ο hairstylist των star και πρέσβης της Dove, Mark Townsend, έδωσε τα tips του για τέλεια μαλλιά, τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις και να δεις αποτελέσματα άμεσα!

Βρες την σωστή μαξιλαροθήκη

«Το βαμβάκι απορροφά την υγρασία. Έτσι αφαιρεί από τα μαλλιά την υγρασία που χρειάζονται», σχολίασε ο Townsend. Το μυστικό είναι μια μαξιλαροθήκη από σατέν γιατί είναι πιο δροσερή ενώ κρατάει περισσότερο και το φιλάρισμα!

Μην λούζεσαι κάθε μέρα

Το νούμερο ένα λάθος που κάνουν όλες οι γυναίκες! «Ποτέ δεν λουζόμαστε κάθε μέρα. Είναι πολύ βλαβερό για το κρανίο», τονίζει ο Townsend, προτείνοντας το λούσιμο μέρα παρά μέρα ή ανά δυο μέρες. Αν πάλι δεν αντέχεις άλουστη τότε ο ειδικός προτείνει να κάνεις ντους και να πλύνεις τα μαλλιά σου, τρίβοντάς τα όπως θα έκανες με το σαμπουάν.

Μην ξεχνάς το conditioner

Ακόμη και αν δεν λούζεσαι, δεν πρέπει να ξεχνάς να χρησιμοποιείς conditioner. «Οι γυναίκες φοβούνται το conditioner επειδή νομίζουν πως το βάρος θα ρίξει τις τρίχες. Αλλά η τεχνολογία έχει προχωρήσει και τα conditioner είναι απαραίτητα για την διατήρηση της υγρασίας της τρίχας», τόνισε ο Townsend. Άπλωσε το από την μέση της τρίχας μέχρι το τέλος και σε λίγα λεπτά θα δεις τα… μαγικά!

Μάθε να χτενίζεις σωστά τα μαλλιά σου

Η βασική αρχή για το σωστό χτένισμα είναι πως πρέπει να ξεκινάς από κάτω προς τα πάνω. «Αν χτενίζεσαι από πάνω προς τα κάτω τότε οι κόμποι από μικροί θα γίνουν μεγάλοι! Επίσης μπορεί να δημιουργήσει ψαλίδα», είναι η συμβουλή του ειδικού ο οποίος λέει και προσοχή στην βούρτσα που θα χρησιμοποιήσεις…

Μην κουρεύεσαι διαρκώς

Σύμφωνα με τον Townsend δεν είναι απαραίτητο να πηγαίνεις ανά έξι εβδομάδες στο κομμωτήριο. Ένα κούρεμα ανά 4 (!) μήνες είναι αρκετό!