Άνθρωπος είσαι, έχεις πολλά στο κεφάλι σου και έτσι μπορεί μια μέρα να φύγεις από το σπίτι έχοντας ξεχάσει να φορέσεις αποσμητικό. Ή μπορεί να εξατμιστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας και να μην έχεις αποσμητικό μαζί σου για να το ανανεώσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις αντισηπτικό gel ή μαντηλάκια που (σχεδόν) πάντα βρίσκονται στη γυναικεία τσάντα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις για λίγη ώρα τα μαντηλάκια κάτω από τις μασχάλες ή να απλώσεις μια μικρή ποσότητα gel που θα αφήσεις να στεγνώσει με τον αέρα.

Γιατί λειτουργεί το συγκεκριμένο κόλπο; Η δυσάρεστη οσμή του ιδρώτα οφείλεται στα βακτήρια που περιέχει. Τα αντισηπτικά περιέχουν αλκοόλ που σκοτώνουν τα βακτήρια. Με αυτόν τον τρόπο αντί για αποσμητικό, εξουδετερώνεις τα βακτήρια που είναι η πηγή του “κακού”. Παράλληλα, το αλκοόλ έχει κι αντιιδρωτική δράση.

Είναι προτιμότερο να έχεις αντισηπτικά μαντηλάκια/gel χωρίς άρωμα, αλλά μιας και πρόκειται για λύση έκτακτης ανάγκης, μπορείς να βολευτείς με ό,τι έχεις.

Dettol Αντιβακτηριδιακά Υγρά Μαντηλάκια

Dettol Αντιβακτηριδιακά Υγρά Μαντηλάκια