Ο αγαπημένος σου σού λέει πως δεν μπορεί να πάρει ανάσα κι εσύ το εκλαμβάνεις ως κομπλιμέντο όπου θέλει να εκφράσει πόσο εκθαμβωτική είσαι άλλα σύντομα καταλαβαίνεις ότι όντως “δεν μπορεί να πάρει ανάσα” γιατί αναγκάζεται να απομακρυνθεί επειδή έβαλες πολύ άρωμα.

Η αλήθεια είναι πως όταν το παρακάνεις με την ποσότητα αρώματος που φοράς μπορεί να προκαλέσεις δυσφορία στους συναδέλφους, συναθλητές και συνταξιδιώτες στα μέσα μεταφοράς, ενώ είναι πιθανό μέχρι και να αποκτήσεις πονοκέφαλο.

Για να αποφύγεις όλα τα παραπάνω υπάρχουν δύο εύκολες λύσεις που μπορούν να σώσουν την κατάσταση:

Για την περίσσια ποσότητα μπορείς να τρίψεις ένα βαμβάκι με λοσιόν οινοπνεύματος στα σημεία όπου ψέκασες το άρωμα.

Αν το άρωμα έχει βαριά μυρωδιά, δηλαδή περιέχουν oriental αρώματα που η σύνθεση τους περιέχει πατσουλί ή μπαχαρικά, μπορείς να αντισταθμίσεις την ένταση του ψεκάζοντας από πάνω ένα άρωμα με βάση το κίτρο. Το κίτρο μπορεί να αναμειχθεί με τα περισσότερα αρώματα και να προσδώσει μια πιο ελαφριά και δροσερή αίσθηση.

άρωμα κίτρο

Fresh Fragrant Water “Citron” της Roger & Gallet

Κι αν γενικά έχεις παρατηρήσει πως δυσανασχετείς όταν φοράς το άρωμα στα σημεία όπου διαρκεί περισσότερο τότε το καλύτερο για εσένα είναι να ψεκάσεις άρωμα στον αέρα και να προχωρήσεις μέσα στο σύννεφο με τα σταγονίδια για να πάρεις μια μικρότερη ποσότητα αρώματος.