Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα το χαρακτηριστικό χτένισμα με όγκο και τα μισά μαλλιά πιασμένα της Brigitte Bardot αποτελεί το απόλυτα, θηλυκό hairstyle.

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot

Ένα χτένισμα που έχω μπορέσει να αποκτήσω μόνο όταν επισκέπτομαι τον κομμωτή μου. Παιδί της οικονομικής κρίσης κι εγώ σκέφτηκα πως δεν μπορεί θα υπάρχουν κάποια τρικ για να μπορέσω να δώσω εντυπωσιακό όγκο και ανάλαφρη κίνηση στα μαλλιά μου όταν τα φτιάχνω με το σεσουάρ στο σπίτι. Έκανα έρευνα, ρώτησα, έμαθα και σας παρουσιάζω τα τρικ που θα αναβαθμίσουν το “σπιτικό” χτένισμα σας:

1. Προετοιμασία

Το μυστικό για το πετυχημένο χτένισμα με όγκο και ελαστικότητα κρύβεται στην προετοιμασία της τρίχας πριν δεχτεί τη θερμότητα του σεσουάρ. Συνεπώς, ένα προστατευτικό σπρέι που θα εφαρμοστεί όσο τα μαλλιά είναι νωπά, κρίνεται απαραίτητο.

Osis+ Blow & Go Thick (Volume) της Schwarzkopf  Professional Προστατεύει την τρίχα, επιταχύνει το στέγνωμα των μαλλιών, τα κάνει πιο απαλά και ταυτόχρονα καταπολεμά το φριζάρισμα

Osis+ Blow & Go Thick (Volume) της Schwarzkopf Professional
Προστατεύει την τρίχα, επιταχύνει το στέγνωμα των μαλλιών, τα κάνει πιο απαλά και ταυτόχρονα καταπολεμά το φριζάρισμα

2. Ξεκίνησε το στέγνωμα με τα δάχτυλα 

Ένα πολύ καλό τρικ για ένα πετυχημένο στέγνωμα είναι να στραγγίξετε πρώτα τις τούφες με τα χέρια σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε αφαιρέσει την περίσσια υγρασία από την τρίχα προτού πιάσετε το σεσουάρ. Όταν ξεκινήσετε το στέγνωμα με το σεσουάρ, φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη μεσαία ένταση και για όγκο στο χτένισμα, γυρίστε τα μαλλιά σας ανάποδα και στεγνώστε με φορά από τη βάση προς τις άκρες.

3. Η τέλεια τεχνική

Με μια κυλινδρική βούρτσα ξεκινήστε να χτενίζετε το πίσω μέρος των μαλλιών τοποθετώντας το στόμιο του σεσουάρ με καθοδική φόρα προς την τούφα. Χτενίστε το μπροστινό μέρος δημιουργώντας μια Μοϊκανική χαίτη που θα χτενίσετε μπρος και πίσω. Θα ξέρετε πως έχετε πετύχει το σωστό αποτέλεσμα όταν η βούρτσα γλιστράει μέσα από τις τούφες. Όταν σκαλώνει σε κάποιο σημείο τότε σημαίνει πως χρειάζεται και άλλο στέγνωμα.

4. Ο “εγκλωβισμός” του όγκου

Το τέλειο φινίρισμα γίνεται με μια λακ που θα διατηρεί το χτένισμα, δίχως να το κοκαλώνει. Εφαρμόστε λακ αμέσως μόλις τελειώσει το στέγνωμα αλλά και πριν πέσετε για ύπνο για να διατηρηθεί το χτένισμα και την επόμενη μέρα.

Kerastase Laque Noire της συλλογής Couture Styling Έξτρα δυνατό κράτημα, διατήρηση όγκου και δράση ενάντια στην υγρασία

Kerastase Laque Noire της συλλογής Couture Styling
Έξτρα δυνατό κράτημα, διατήρηση όγκου και δράση ενάντια στην υγρασία

…και ένα χρήσιμο tip για το τέλος: Για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση το χτένισμα, φροντίστε να κοιμηθείτε απλώνοντας τα μαλλιά πάνω από το κεφάλι στο μαξιλάρι, συγκρατώντας τα σε ένα χαλαρό ponytail.