Το ξέρεις ήδη πως το καρέ σε στυλ Bob αποτελεί μία από τις κυρίαρχες τάσεις στα κουρέματα από την προηγούμενη Άνοιξη.

Πολλές γυναίκες με μακριά μαλλιά (η αρθρογράφος είναι μία από αυτές) θα ήθελαν έστω για μια μέρα να αποχωριστούν τη μακριά κόμη τους και να νιώσουν το δροσερό αεράκι στο σβέρκο τους. Μην ξεχνάς πως ότι προσφέρει το μακρύ μαλλί σε γοητεία, δίνει το καρέ μαλλί σε κομψότητα.

Για όλες εμάς λοιπόν, υπάρχει το faux bob ή αλλιώς το «fake» καρέ.

Το πρωτοείδαμε πριν από ένα χρόνο στη φθινοπωρινή συλλογή του 2012 του οίκου Rodarte.

Το λατρέψαμε στη χθεσινή, κατά γενική ομολογία, υπέροχη εμφάνιση της Claire Danes στην 65η Απονομή των Βραβείων Έμμυ. Η νικήτρια του βραβείου καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά (βραβεύτηκε για το ρόλο της στη σειρά Homeland) εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί με ιβουάρ, αέρινη, δαντελένια δημιουργία Armani Privé. Το ρομαντικό και ταυτόχρονα ρετρό στυλ συμπλήρωναν τέλεια το fake καρέ χτένισμα της και το κόκκινο κραγιόν που διάλεξε στα χείλη.

H Claire Danes στην 65η απονομή των βραβείων Έμμυ

H Claire Danes στην 65η απονομή των βραβείων Έμμυ

Ποια άλλη ηθοποιός νομίζαμε πως ενέδωσε στην τάση του faux bob; Η πρωταγωνίστρια της σειράς, The Good Wife, Julianna Margulies η οποία εμφανίστηκε με tailor made λευκή τουαλέτα Reed Krakoff με μαύρη απλίκα λουλουδιού. Παρόλο που η μπροστινή όψη της κόμης της παρέπεμπε σε fake καρέ, μόλις το πρόσωπο της γύρισε ¾ αποκαλύφθηκε πως τελικά είχε ένα μικρό ponytail. Ίσως, βέβαια, αν κοιτάξει λίγο πιο προσεκτικά τις χθεσινές φωτογραφίες με το ανφάς της, να τολμήσει ένα bob hairstyle, αληθινό ή ψεύτικο.

Η Julianna Margulies στην 65η απονομή των βραβείων Έμμυ

Η Julianna Margulies στην 65η απονομή των βραβείων Έμμυ

Η πλαϊνή όψη του χτενίσματος της Julianna Margulies

Η πλαϊνή όψη του χτενίσματος της Julianna Margulies

Το μόνο σίγουρο είναι πως αν στην επόμενη επίσκεψη στον κομμωτή σας πάτε με μια φωτογραφία με χτένισμα fake καρέ, θα είστε μέσα στη μόδα!