Η αφορμή: Η 14η Athens Xclusive Designers Week. Επιλέγω την ασφάλεια του total black look και θέλοντας να δοκιμάσω μια εκδοχή του makeup look που παρουσιάσαμε πρόσφατα στο That’s Life από το fashion show των Dolce & Gabbana, δοκίμασα το καινούργιο μου απόκτημα, το κραγιόν Matte Diva (A 13) της MAC Cosmetics.IMG_1229 IMG_1203

Ειλικρινά, δεν σταμάτησα να απαντώ σε δύο ερωτήσεις εκείνο το βράδυ:

Πρώτον, τι κραγιόν φορούσα και αρκετή ώρα αργότερα αν το είχα ανανεώσει καθώς δεν είχε φύγει από τα χείλη μου.

C'est moi!

C’est moi!

Ως αλτρουιστικό πλάσμα έδωσα σε όλες όσες με ρώτησαν το συγκεκριμένο κραγιόν και αυτός ήταν και ο μόνος λόγος για τον οποίο βγήκε από την τσάντα μου, αφού δεν χρειάστηκε να ανανεώσω το κραγιόν μου για το υπόλοιπο της βραδιάς.

Με την αρθρογράφο μας, Χρύσα Μαρτίνη

Με την αρθρογράφο μας, Χρύσα Μαρτίνη

Tα κορίτσια του That's Life (Χρύσα Μαρτίνη, Τάνια Γκίνη, Ειρήνη Νόστη) με την Παναγιώτα Αποστόλου (PR @ Louis Vuitton)

Tα κορίτσια του That’s Life (από αριστερά: Χρύσα Μαρτίνη, Τάνια Γκίνη, Ειρήνη Νόστη) με την Παναγιώτα Αποστόλου (PR @ Louis Vuitton)

Η MAC Cosmetics ενέταξε στην γκάμα των προϊόντων της τη συγκεκριμένη απόχρωση για να συμβαδίσει με τις νέες τάσεις της μόδας όπου το gothic, grunge και punk look σπρώχνουν το μακιγιάζ μακριά από τα όρια της παραδοσιακής ομορφιάς και των pinup προτύπων.

Το κόκκινο αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή στα χρώματα των κραγιόν. Αλλά εκείνη η βαθυκόκκινη, αιματώδης απόχρωση που συνδυάζει μυστήριο και μελαγχολία που αφήνει μια υπόνοια μακάβριου στοιχείου. Το βαθύ μπορντό, το δαμασκηνί, το κόκκινο της Βουργουνδίας είναι οι αποχρώσεις που κυριαρχούν και τις συναντήσαμε και στα fashion shows των Αntonio Marras, Zac Posen, Kenneth Cole, Cuchnie et Ochs και MCGM.

 

Όπως δήλωσε και ο Terry Barber, καλλιτεχνικός διευθυντής της MAC UK ‘’Αυτή η τάση φέρνει το gothic στοιχείο στην πιο αληθινή, ποιητική εκδοχή του. Η αίσθηση που βγάζει μετατρέπεται σε μορφή τέχνης.’’

Παράλληλα ο Tom Percheux, Make Up Artist, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τάση στα χείλη ως λιγότερο εμπορική και περισσότερο καλλιτεχνική.

Κάποιοι είπαν πως τα «γοτθικά» χείλη θυμίζουν πίνακες προραφαηλιτικής εποχής, άλλοι πως αποπνέουν μια χειμερινή, ρουστίκ αίσθηση.

Όποιος χαρακτηρισμός κι αν σας ταιριάζει, οι βαθυκόκκινες/δαμασκηνί αποχρώσεις αγαπούν τις λευκές επιδερμίδες (δεν είναι απόλυτο γι’αυτό δοκιμάστε το και οι πιο σκουρόχρωμες), τα σχεδόν άχρωμα μάγουλα και ανάλογα το δράμα που κρύβετε μέσα σας, και το eyeliner!

Matte Diva (A 13) Mac Cosmetics

Matte Diva (A 13) Mac Cosmetics

Εγώ πάντως λάτρεψα το συγκεκριμένο makeup look και από ό,τι φάνηκε όλες οι φίλες μου!