H Jerry Hall ήταν ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα της δεκαετίας τoυ ’70 γιατί είχε το λεγόμενο signature στυλ της (“σήμα κατατεθέν”): Ήταν πανύψηλη (1,83 μ. ύψος) και είχε πολύ μακριά ξανθά μαλλιά.

Η Jerry Hall τη δεκαετία του '70

Η Jerry Hall τη δεκαετία του ’70

Η Jerry Hall στην ταινία Batman σε σκηνοθεσία Tim Barton

Η Jerry Hall στην ταινία Batman σε σκηνοθεσία Tim Barton

Αφού μια γυναίκα που έχει ταυτίσει την εικόνα της με τα μακριά μαλλιά, αποφασίζει να τα κουρέψει σημαίνει πως υπάρχει ένα hair look που της έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, και αυτό είναι η απόλυτη τάση της φετινής σεζόν το Lob.

Jerry Hall με Χρυσό Lob

Jerry Hall με Χρυσό Lob

Το Lob αποτελεί ένα hair trend που έχει παρουσιαστεί στα fashion shows μεγάλων οίκων μόδας για το Φθινόπωρο του 2014 και έχουν προτιμήσει παλιά και νέα style icons.

Γεωμετρικό, ανέμελο, με φράντζα ή χωρίς, άραγε ποια εκδοχή Lob προτίμησε η Jerry Hall; Ο Seb Bascle, hair stylist για τα It Looks της L’Oreal Professionnel, βασίστηκε στο φυσικό κυματισμό των μαλλιών της Hall για να δημιουργήσει ένα ελαφρώς αντεστραμμένο Lob με όγκο και φυσική κίνηση. Και αυτό το στοιχείο είναι που κάνει το Lob ιδανικό για κάθε γυναίκα: το λίγο μικρότερο μήκος μαλλιών στο πίσω μέρος με μακρύτερα τμήματα προς τα εμπρός γύρω από το πρόσωπο, χαρίζει τον τέλειο όγκο και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας. Αν το μήκος των μαλλιών είναι ομοιόμορφο, το κούρεμα φαίνεται πολύ κλασικό.

O Seb Bascle μεταμορφώνει την Jerry Hall

O Seb Bascle μεταμορφώνει την Jerry Hall

Πως αντιμετώπισε η σχεδόν 60χρονη (!!!) Jerry Hall την αλλαγή στα μαλλιά της; ‘Νιώθω πως ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να γίνει. Νιώθεις σίγουρα μια μεγάλη απελευθέρωση όταν αλλάζεις τα μαλλιά σου, αν και οφείλω να ομολογήσω πως ήμουν λίγο ανήσυχη γιατί δεν είχα κόψει ποτέ τόσο κοντά τα μαλλιά μου μέχρι σήμερα. Πήρα το θάρρος να δοκιμάσω ένα εντελώς διαφορετικό κούρεμα. Στο τέλος σίγουρα άξιζε τον κόπο γιατί ένιωσα ανανεωμένη και πιο φρέσκια. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη γι’αυτό!’ δήλωσε η ίδια.

Η Jerry Hall με αυτή της τη δήλωση φανερώνει μια μεγάλη αλήθεια για το Lob κούρεμα, που αν προέρχεται από μια γυναίκα που επί 40 χρόνια είχε μόνο μακριά μαλλιά αποκτά άλλη βαρύτητα: Το Lob είναι ιδανικό για ώριμες γυναίκες που θέλουν να ανανεώσουν το look τους και αντιλαμβάνονται πως τα μαλλιά τους λόγω ηλικίας έχουν χάσει κάτι από την παλιά τους ζωντάνια, αλλά και για τις νεότερες γυναίκες που -κακά τα ψέματα- δεν έχουν όλες τα ιδανικά μαλλιά για μακρύ μήκος. Το Lob αποτελεί τη χρυσή τομή: Τα μαλλιά δεν χάνουν πολύ μήκος και είναι περισσότερο ευέλικτο από το Pixie κούρεμα καθώς μπορεί να φορεθεί τόσο με ίσια όσο και με κυματιστά μαλλιά, στο πλάι, με ή χωρίς χωρίστρα στο κέντρο.

O Seb Bascle επιμελείται το look της Jerry Hall για τη φωτογράφιση των It Looks

O Seb Bascle επιμελείται το look της Jerry Hall για τη φωτογράφιση των It Looks

Την τελευταία πινελιά στο It Look της Jerry Hall προσφέρουν οι ξανθές ντορέ αποχρώσεις από την INOA, προσθέτοντας ένα ζεστό αποτέλεσμα στο πρόσωπο. Όπως επισήμανε ο Seb Bascle, το χρυσό ξανθό αποτελεί μια κολακευτική απόχρωση για τις ώριμες γυναίκες που θέλουν να μείνουν ξανθές, δεδομένου ότι είναι κομψό και φέρνει μια ιδιαίτερη ζωντάνια στο χρώμα των μαλλιών. Το ξανθό ντορέ ταιριάζει καλύτερα σε γυναίκες με ανοιχτούς τόνους επιδερμίδας (ανήκει στην οικογένεια των χάλκινων) και στη Hall χρησιμοποιήθηκε βαφή INOA Supreme από την L’Oreal Professionnel.

INOA Supreme

INOA Supreme

Τέλος, αν θέλετε να αντιγράψετε το hair look της Jerry Hall δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε το νέο προϊόν της σειράς Dual Stylers, της Tecni.Art για όγκο μεγάλης διάρκειας με βελούδινο αποτέλεσμα λείανσης. Χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα του προϊόντος αρχίστε να στριφογυρίζετε τις νωπές τούφες με τα δάχτυλα σας με φορά από έξω προς τα μέσα (όπως στη φωτογραφία). Το δοκίμασα και πετυχαίνει 😉soft-beach-waves-look-366x550

Liss & Pump Up-Dual Stylers by Tecni.Art

Liss & Pump Up-Dual Stylers by Tecni.Art

Πριν από λίγο καιρό γράφαμε για την προτίμηση που δείχνει πλέον η βιομηχανία της ομορφιάς στις ώριμες γυναίκες και ομολογούμε πως λατρέψαμε το γεγονός ότι η Jerry Hall μας εμπνέει για ένα νέο It Look όπως το Χρυσό Lob! Πάνω τους, Jerry!