Δεν αλλάζω εύκολα άρωμα. Μπορεί να μην φοράω τα ίδιο άρωμα από την εφηβεία μου αλλά όταν δοκιμάζω ένα άρωμα που μου αρέσει συνήθως το φορώ για αρκετά χρόνια μέχρι μια νέα δοκιμή να με πείσει να “αλλαξοπιστήσω”. Αυτή τη φορά η δοκιμή δεν ήταν και τόσο “τυφλή” αφού το άρωμα που ψέκασα πάνω μου προήλθε από ένα ενυδατικό λάδι που ήδη λατρεύω. Ο λόγος για το πρώτο Eau de Parfum της γνωστής γαλλικής εταιρείας Nuxe, το Prodigieux, το άρωμα που γεννήθηκε από το Huile Prodigieuse.

Prodigieux le parfum (50 ml)

Prodigieux le parfum (50 ml)

Όπως δήλωσε ο δημιουργός του Prodigieux, Serge Majoullier  ‘’Εδώ, είχαμε μια πρόκληση: να μετατρέψουμε το άρωμα του λαδιού σε ένα eau de parfum!’’ και έχει δίκιο καθώς η συνήθης διαδικασία είναι πρώτα να κυκλοφορεί το άρωμα και μετά να διαμορφώνεται η αντίστοιχη σειρά περιποίησης σώματος.

‘’Εμπνεύστηκα από τον αισθησιασμό του Huile Prodigieuse , τον ήλιο και τη θάλασσα και έτσι έφτασα σε ένα αποτέλεσμα διαφορετικό, διασφαλίζοντας όμως ότι οι γυναίκες θα αναγνωρίσουν τη χροιά του αρώματος του λαδιού στο νέο άρωμα Prodigieux, le parfum.’’  συμπλήρωσε ο Serge Majoullier.

Τι συναντούμε στο πρώτο άρωμα της Nuxe; Ένα άρωμα φυσικό και αισθησιακό ταυτόχρονα καθώς στις νότες κορυφής του αναγνωρίζουμε έντονα το περγαμόντο, το μανταρίνι και τα άνθη πορτοκαλιάς. Η καρδιά του αρώματος είναι “λουλουδένια” αφού έχουν αιχμαλωτιστεί τα αρώματα του τριαντάφυλλου, της γαρδένιας και της μανόλιας ενώ τη βάση του διαμορφώνουν οι μεταλλικές νότες της βανίλιας και το γάλα καρύδας.

Θα το λατρέψεις αν έχεις ήδη αγαπήσει το λάδι Huile Prodigieuse και αν σου αρέσουν τα “λουλουδάτα” αρώματα ή με έντονη μυρωδιά εσπεριδοειδών.

Huile Prodigieuse & Huile Prodigieuse Or

Huile Prodigieuse & Huile Prodigieuse Or

Το Prodigieux διαθέτει μία ακόμη καινοτομίαΕίναι η πρώτη φορά που τα φαρμακεία υποδέχονται ένα πολυτελές άρωμα που είναι αντάξιο των αρωμάτων της επιλεκτικής γι’αυτό και η Nuxe έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην “ενδυμασία” του αρώματος, δημιουργώντας ένα κομψό, κεχριμπαρένιο γυάλινο μπουκάλι.

Prodigieux le parfum (50 ml-45 ευρώ)

Prodigieux le parfum (50 ml-45 ευρώ)

Το Huile Prodigieuse αποτελούσε έτσι κι αλλιώς ένα καινοτομικό προϊόν όταν το εμπνεύστηκε η Aliza Jabès το 1991. Η Jabès είχε μόλις αποκτήσει το πρώτο από τους δύο γιους της και έψαχνε ένα μαγικό προϊόν που θα έκανε τα πάντα με μιας – θα ενυδάτωνε το πρόσωπο, τα μαλλιά και το σώμα και θα μύριζε όμορφα στις διακοπές, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο, ακόμη και μέσα στο χειμώνα. Η Jabès ονόμασε αυτό το προϊόν Prodigieuse (=θαύμα, καταπληκτικό) και 2ο+ χρόνια μετά ένα άρωμα συνεχίζει την “Prodigious” παράδοση*.

Αναζητήστε το Prodigieux, le parfum στα φαρμακεία από την Pharmathen.

Επίθετο, από το Λατινικό  Prodigiosus: Αυτό που είναι καταπληκτικό, θαυμαστό, πέρα από τα συνηθισμένα.