Το υγιές δέρμα είναι μια “εσωτερική” υπόθεση. Πέρα από τα πολλά προϊόντα που μπορούμε να απλώσουμε στην επιδερμίδα μας για ενυδάτωση, σύσφιξη και αντιγήρανση, υπάρχουν τρεις χυμοί που συμβάλλουν στην καλή υγεία της επιδερμίδας.

Ιδού οι σχετικές συνταγές και οι δράσεις των χυμών:

Χυμός με πορτοκάλι, σαγκουίνι και φραμπουάζ

Το φραμπουάζ περιέχει ελλαγικό οξύ το οποίο αποτελεί ένα πολυφαινολικό αντιοξειδωτικό που μειώνει την καταστροφή του κολλαγόνου του οργανισμού και των φλεγμονωδών αποκρίσεων που προκαλούνται από τις ακτίνες UV-Β. Τα εσπεριδοειδή, πορτοκάλι και σαγκουίνι ενυδατώνουν, συσφίγγουν, λευκαίνουν και λειαίνουν το δέρμα χάρη στις βιταμίνες C και A, το κάλιο, το ασβέστιο και το φώσφορο που περιέχουν.

Φραμπουάζ

Φραμπουάζ

Συνταγή: Στύβεις 2 πορτοκάλια και ένα σαγκουίνι και αναμειγνύεις το χυμό στο μπλέντερ με μία κούπα φραμπουάζ.

Χυμός με μήλο, αχλάδι, πεπόνι, σταφύλι και μέντα

Μόνο το πεπόνι περιέχει καρετενοειδή που μετατρέπονται σε βιταμίνη Α και η βιταμίνη Α είναι το κλειδί για μία όμορφη επιδερμίδα. Τα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη που αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά συστατικά.

Πεπόνι και σταφύλι

Πεπόνι και σταφύλι

Για το χυμό θα χρειαστείτε 2 μήλα κόκκινα, 1 αχλάδι, 2 φέτες πεπόνι, ένα τσαμπί σταφύλια και λίγα φύλλα μέντας.

Χυμός με ακτινίδιο, γκουάβα και γκρέιπφρουτ 

Το ακτινίδιο αποτελεί υπερτροφή για την επιδερμίδα αφού συμβάλλει στην υγεία και τη λάμψη του και το εξωτικό γκούαβα περιέχει ενυδατικά συστατικά που ενισχύουν την έκκριση της μελανίνης, της φυσικής άμυνας δηλαδή της επιδερμίδας απέναντι στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου.

Γκουάβα

Γκουάβα

Για το χυμό θα χρειαστείτε ένα γκρέιπφρουτ καθαρισμένο, ένα γκουάβα καθαρισμένο και 2 ακτινίδια.

…και άσπρο πάτο!