Οι περισσότεροι έχουμε συνδέσει τα αιθέρια έλαια με την αρωματοθεραπεία και το μασάζ. Τα αιθέρια έλαια ωστόσο διαθέτουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες που οι περισσότεροι αγνοούν. Ιδού μερικές πρωτότυπες χρήσεις:

Ως αποσμητικό

Μετά το ντους, εκμεταλλευθείτε το γεγονός πως έχουν ανοίξει οι πόροι σας για να ρίξετε μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο για άμεση αποβολή των τοξινών. Ενδεδειγμένα αιθέρια έλαια είναι το έλαιο γκρέιπφρουτ και λεβάντας.

Αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ Apivita

Αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ Apivita

Για ένα πιο “ασφαλές” πεντικιούρ

Αν σας απασχολεί το ενδεχόμενο να αποκτήσετε μύκητες μέσα από τη διαδικασία του πεντικιούρ, πριν επισκεφθείτε την αισθητικό σας, ρίξτε σταγόνες από αιθέριο έλαιο με αντισηπτική δράση ανάμεσα στα δάχτυλα σας. Ενδεδειγμένα αιθέρια έλαια γι’αυτή τη χρήση είναι το έλαιο κέδρου, κανέλας και λεμονόχορτο.

Αιθέριο έλαιο κανέλας Apivita

Αιθέριο έλαιο κανέλας Apivita

Για μια επίπεδη κοιλιά

Να, κάτι απρόσμενο. Το αιθέριο έλαιο μέντας καταπολεμά το πρήξιμο στην περιοχή της κοιλιάς. Ρίξτε 6 σταγόνες στην περιοχή και απλώστε το έλαιο με κυκλικές κινήσεις κάνοντας τοπικό μασάζ. Αν το έλαιο μασάζ. Σε περίπτωση που σας καίει πολύ το έλαιο μέντας μπορείτε να το αναμίξετε με κάποιο βιολογικό έλαιο.

Αιθέριο έλαιο μέντας Korres

Αιθέριο έλαιο μέντας Korres

Για να αποκτήσει φρέσκια μυρωδιά η ντουλάπα σας

Αίσθηση φρεσκοπλυμένων ρούχων και μια μυρωδιά που σας χαλαρώνει κάθε φορά που ανοίγετε τα φύλλα της ντουλάπας. Μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο; Λίγο έλαιο γεράνι στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού το οποίο θα ρίξετε σε μια υφασμάτινη πετσέτα δείπνου που θα κρεμάσετε στην ντουλάπα σας.

Αιθέριο έλαιο γεράνι Korres

Αιθέριο έλαιο γεράνι Korres

Είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον γιατρό σας για τη χρήση ενός αιθέριου ελαίου πριν το χρησιμοποιήσετε αν υποψιάζεστε πως έχετε κάποια σχετική αλλεργία. Τα αιθέρια έλαια είναι καλό να συνδυάζονται με ένα βιολογικό έλαιο βάσης όπως το αμυγδαλέλαιο. Οι ιδιότητες τους είναι σχεδόν μαγικές!