Αν ερχόταν το τζίνι και σου έλεγε πως έπρεπε να ικανοποιήσεις 3 στιλιστικές επιθυμίες, η μία θα ήταν (κατά πάσα πιθανότητα) ένα statement necklace. Ωραία, πως αποφασίζεις ποιο σχέδιο να επιλέξεις ανάμεσα σε τόσα; Σε αυτή την περίπτωση διαλέγεις κάτι διαχρονικό κι αν λάβουμε υπόψη το γεγονός πως το τζίνι σε επισκέφθηκε καλοκαίρι τότε σίγουρα επιλέγεις το τυρκουάζ κολιέ.

Η τυρκουάζ πέτρα είναι ένας ημιπολύτιμος λίθος που στους αρχαίους πολιτισμούς θεωρούνταν ιερή πέτρα που έφερνε καλή τύχη και προστάτευε όποιον το φορούσε από τις σκοτεινές δυνάμεις. Ακόμα και στη σύγχρονη εποχή η σημειολογία της τυρκουάζ πέτρας παραμένει καθώς το χαρούμενο χρώμα του τουρκουάζ λέγεται ότι βοηθά μία επιφυλακτική προσωπικότητα να αποκτήσει περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι επίσης μια πέτρα της φιλίας και λέγεται ότι είναι ευνοϊκή για την πίστη και την σταθερότητα στις σχέσεις.

Είτε διαλέξεις ένα κολιέ με τυρκουάζ πέτρες σε τυρκουάζ χρώμα από ύφασμα, σκοινί κι άλλα υλικά το σίγουρο είναι πως έχεις αποκτήσει ένα αξεσουάρ που θα σε συνοδεύει για πολλά πολλά καλοκαίρια.

Απόδειξη; Η Χάιντι Κλουμ εμφανίστηκε με μία μάλλον αδιάφορη τουαλέτα σε nude απόχρωση Calvin Klein αλλά χάρη στο ογκώδες τυρκουάζ κολιέ που φορούσε, η εμφάνιση της τελικά ξεχώρισε. Ίσως βέβαια να ακολούθησε το παράδειγμα της Εύα Μέντες που το 2009 εμφανίστηκε με λευκή Dior τουαλέτα που συνδύασε με τυρκουάζ κολιέ.

Η Εύα Μέντες στις Χρυσές Σφαίρες του 2009

Η Εύα Μέντες στις Χρυσές Σφαίρες του 2009

H Χάιντι Κλουμ στις Χρυσές Σφαίρες του 2012

H Χάιντι Κλουμ στις Χρυσές Σφαίρες του 2012

Η Μπλέικ Λάιβλι διάνθισε το στυλ της την περίοδο που η ηρωίδα της Σερίνα του Gossip Girl βρισκόταν στο ηλιόλουστο Λος Άντζελες με ένα τυρκουάζ κολιέ ενώ η Έμα Στόουν έπαιξε το παιχνίδι του color blocking όταν συνδύασε το τυρκουάζ κολιέ με κόκκινες γόβες και μπλε σκούρο Burberry σύνολο.

Η Μπλέικ Λάιβλι ως Σερίνα στο Gossip Girl

Η Μπλέικ Λάιβλι ως Σερίνα στο Gossip Girl

H Έμα Στόουν στην πρεμιέρα του Spider Man

H Έμα Στόουν στην πρεμιέρα του Spider Man

Το τυρκουάζ κολιέ αγαπά πρώτα το λευκό και στη συνέχει το τζιν πουκάμισο. Συνδυάζεται υπέροχα τόσο με τα παστέλ όσο και με τα φλούο χρώματα ενώ ίσως να εκπλαγείς όταν ανακαλύψεις πως ταιριάζει πολύ με την απόλυτη τάση του φετινού καλοκαιριού το ντουέτο άσπρο-μαύρο σε ρίγες ή γεωμετρικά μοτίβα.

 

Οι επιλογές στην αγορά πολλές και ξεχωρίσαμε μερικές: