Οι περισσότερες γυναίκες θεωρούμε τα μαλλιά το Α και το Ω στην εμφάνισης μας. Για να δούμε λοιπόν τις τάσεις στα μαλλιά για τον φετινό χειμώνα, όπως παρουσιάσθηκαν στα fashion shows των μεγαλύτερων οίκων:

Πλάι-πλάι

Λεία μαλλιά και χωρίστρα στο πλάι ήταν η πρόταση των Diane Von Furstenberg και Victoria Beckham. Εύκολο, γρήγορο και υπέροκομψο χτένισμα, ιδανική επιλογή όταν επιδίωξη μας είναι να αναδείξουμε περισσότερο το ρούχο που φοράμε.

Diane Von Furstenberg fashion show

Victoria Beckham fashion show

Αφέλειες

Οι αγαπημένες των κομμωτών και μόνιμος φόβος των γυναικών. Σίγουρα προσφέρουν ανανέωση στη στιγμή και υποτίθεται πως ταιριάζουν στα περισσότερα σχήματα προσώπων, αν και προσωπικά συμβουλεύω να τις αποφύγουν γυναίκες με έντονα μάγουλα. Ο οίκος Versace πρότεινε κοντές αφέλειες με μυτερές άκρες για ένα άγριο λουκ (πηγή έμπνευσης ήταν το «Κορίτσι με το Τατουάζ») ενώ ο οίκος Marni πρότεινε πιο μακριές αφέλειες με στρογγυλεμένες άκρες.

Marni fashion show

Versace fashion show

Ανεμοδαρμένα Ύψη

Το νέο «επιμελώς ατημέλητο» λουκ είναι το «αναμαλλιασμένο». Η τεχνική είναι η εξής δύσκολη: σε φρεσκολουσμένα μαλλιά απλώνουμε αφρό κι αν το επιτρέπει η θερμοκρασία τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσικά. Οι τυχερές της υπόθεσης είναι οι γυναίκες με σπαστά μαλλιά αλλά επειδή πάντα υπάρχει ένα tip, όσες από εσάς έχετε ίσια μαλλιά, δοκιμάστε να τα ψεκάσετε πρώτα με θαλασσινό/αλατισμένο νερό κι έπειτα απλώστε κανονικά αφρό. Ο οίκος Rodarte πρότεινε ένα πιο δομημένο, κυματισμό λουκ αλλά η Vera Wang έπαιξε με το λουκ «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Rodarte fashion show

Vera Wang fashion show

ΧΡΩΜΑ

Μακροβούτι

Η τεχνική ombre (σκούρα ρίζα, πιο ανοιχτά στη μέση και στις άκρες σαν να έχουν «ξανοίξει φυσικά από τον ήλιο) έδειξε τον δρόμο. Έτσι τα μαλλιά παραμένουν κατά βάση σε δύο τόνους αλλά βάφονται πιο «επιθετικά», με έντονο κοντράστ και με ζωηρά χρώματαστο κάτω μέρος. Prada και Jean Paul Gaultier το αποθέωσαν (αν και ο δεύτερος αντέστρεψε τις αποχρώσεις, τοποθετώντας την πιο έντονη στη ρίζα). Δεν ξέρω πόσες θα τολμήσουν τη συγκεκριμένη τεχνική αλλά ο «τολμών νικά» λένε.

Prada fashion show

STYLING

Γαρνίρισμα

Στολίστε τα μαλλιά σας με κοσμήματα-αξεσουάρ μαλλιώναντιγράφωντας το hair styling των Dolce e Gabbana και Rodarte. Σε δύσκολους καιρούς, μια μικρή αίσθηση πολυτέλειας.

Dolce e Gabbana fashion show

Rodarte fashion show

Αρχαία Ελληνίδα Θεά

Στεφάνι από πλεξίδες, διπλό στεφάνι από πλεξίδες, πλαϊνές πλεξίδες… Διαλέξτε ανάμεσα στο ρομαντικό λουκ του οίκου Pucci και στο μοντέρνο του οίκου Fendi, αλλά βασικά να  θυμάστε: πλεξίδες!

Pucci fashion show

Fendi fashion show

Κι αν δεν βρήκατε το hair style που σας εκφράζει, καταφύγετε στη διαχρονική επιλογή του ponytail!