Πέρασε πάνω από μήνας. Πέρασε και στο 2013 και μεταβήκαμε αισίως στο 2014. Με κάποιες εβδομάδες καθυστέρηση είπα να επανέλθω δυναμικά και να ευχηθώ σε όλους σας Καλή Χρονιά με όλα τα καλά. Οι λόγοι του break μου από την 5 Things στήλη; Μια σειρά από εκπλήξεις, συμβάντα, εξερευνήσεις, ένα μακρινό ταξίδι, γιορτές, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιές και πολλά πολλά άλλα.
Το θέμα που επέλεξα ως 1ο για την νέα χρονιά είναι – τι άλλο (;) – Η αγάπη. LOVE in all its forms. Η ευχή μου φέτος στους φίλους μου, στην οικογένειά μου και σε γνωστούς μου ήταν ΑΓΑΠΗ. Τους ευχήθηκα να αγαπούν και να αγαπιούνται δίχως όρια. Η έμπνευση του θέματος προήλθε από μια έκθεση που φιλοξένησε το MoRi Art Museum του Τόκιο. Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του, στήθηκε μια έκθεση με θέμα LOVE”. Φυσικά δεν θα μπορούσα να μην πάρω το βιβλίο/αφιέρωμα στην έκθεση. Μέσα σε αυτό ο συγγραφέας Kakuta Mitsuyo αναλύει την αγάπη (ai in Japanese) και τις μορφές της. Επειδή δεν θέλω να αντιγράψω αυτά που λέει ο Mitsuyo, αυτό που θα κάνω είναι να βάλω ένα (ή παραπάνω) τραγούδι που χαρακτηρίζει την κάθε μορφή αγάπης έτσι όπως την περιγράφει ο Ιάπωνας writer. Για πάμε να δούμε…love-tokio

1) Oyako – Ai (Love between parent and child)
The Cranberries – “You and Me”

Mojave 3 – “Who Do You Love”

2) Fufu – Ai (Love between husband and wife)
Cyanna – “To Love Forever”

The Black Angels – “Love Me Forever”

The Source featuring Candi Staton – “You Got The Love”

Pearl Jam – “State Of Love and Trust”

3) Kazoku – Ai (Love between family members)
The Cranberries – “Ode To My Family”

4) Yu – Ai (Love between friends) (You – I)
Red Hot Chilli Peppers – “My friends”

Train – “Hey, Soul Sister”

(αυτό γιατί μου το έστειλε η κολλητή μου, η αδελφή μου, ένας από τους πιο αγαπημένους μου ανθρώπους στη Γη.)

5) Haku – Ai (Philanthropy / Love of mankind)
Buckingham Nicks – “Frozen Love”

Madonna – “Substitute For Love”

The Beatles – “All You Need is Love”

Y.Γ (1): Κάποιοι από εσάς δεν θα κάνετε το liaison ανάμεσα στα κομμάτια και την κάθε μορφή αγάπης – όπως την περιγράφει ο Mitsuyo. Στο δικό μου μυαλό “κολλάει” το κάθε κομμάτι. Αν έχετε όρεξη, αν δε βαριέστε ή έχετε την περιέργεια να δείτε πως έκανα εγώ το connection ανάμεσά τους, δεν έχετε παρά να ψάξετε τους στίχους. Μέσα σε αυτούς είναι όλα.
Υ.Γ (2): “This is why we understand what is meant by ai and love. Children who have no knowledge of romance still know what Love is about. We find ourselves loving something without any conscious intervention.” Kakuta Mitsuyo.
Y.Γ (3): Who do you love?
Σας τα αφιερώνω. Καλή μας Χρονιά.
Με αγάπη.
Till the next one.

Steph xxx